Hva er musikkguiden groove.no

Skribentene

Alle artikler og anmeldelser på groove.no har en signatur, og klikker du på signaturen, finner du ut mer om de enkelte skribentenes smak og favoritter.

groove.no åpnet dørene i april 2001, etter at vi siden slutten av 1999 hadde jobbet med å planlegge og lage en database, programmere sidene og bygge opp innhold. Målsetningen med groove.no er å være en ledende guide til aktuell populærmusikk - og da mener vi populærmusikk i vid forstand. Ved å benytte en detaljert, opplinket database ønsker vi å lede brukerne til å oppdage nye sammenhenger mellom band og artister. Og ved å fokusere på gode og dyptpløyende anmeldelser ønsker vi å være en motvekt til den tabloide og overfladiske trenden i musikkomtaler. Musikken er viktig for oss, og vi syns den fortjener å bli tatt seriøst.

Hvorfor karakterer som går til SYV??
Godt spørsmål. Svaret HAR en viss sammenheng med Spinal Tap, men de viktigste argumentene da vi tok denne beslutningen var som følger: Hvis vi skulle ha et karaktersystem, ville vi bruke et oddetall, siden vi da hadde en karakter som representerer "midt på treet". Vi var også lei av å se terning-symbolene strødd rundt overalt. Fem karakterer blir litt for lite for å skille mellom de helt ålreite og de virkelig gode, mens syv gir mer spillerom. Ni eller mer hadde bare blitt latterlig flisespikkeri - ville det være en meningsfylt forskjell mellom karakteren 8 og 9? Neppe.

Folk er ikke vant til å tenke karakterer som går til syv, og vi pleier å si til skribentene at de kan tenke på skalaen som de "vante" terningkast-poengene, der en sekser er veldig bra, og så forbeholder vi syveren - toppkarakteren - for de helt eksepsjonelle utgivelsene; ting vi mener kan bli framtidige klassikere, album som treffer midt i hjertet og virkelig slår rot. Det er noen av dem, og de fortjener det ekstra poenget. :-)

Kan JEG bidra?
Groove.no har de siste årene dessverre ikke vært aktivt drevet. Vi håper å dra igang igjen når jobber, familier og andre tidstyver gir oss mulighet til å leke litt igjen. Da vil vi selvsag være veldig glade for å høre fra deg!:)

$tease= preg_replace("#\n#","
",$tease);