Espen T. Hangård - 2005, ti skiver

Espen T. Hangård er gitarist i death/industri/støy-metall bandet NoPlaceToHide, som slapp sitt andre album Zukunft i 2005. Nesten ti år etter debuten Vergangenheit. Hangård er også involvert i Kill, med Martin Horntveth, trommer, Erlend Mokkelbost, gitar, og Are Mokkelbost på elektronikk, og kan ses på som en symbiose av NoPlaceToHide, Jaga Jazzist, Arm og JR Ewing. Uttrykket til Kill er kaldt og frastøtende, vanvittig kompromissløst, metallisk, elektronisk, støyete og blytungt. Hangård spiller også i Point Shirley som snart kommer med med plate.

Her er Hangårds liste over årets album fra 2005 i prioritert rekkefølge.


1.Immolation - Harnessing Ruin

CD
Immolation er i ferd med å fullende slem, møkkete og catchy death metal som kunstform.
» [vis produktdata]

2.Hate Forest - Sorrow

CD
Hate Forest har sikkert tvilsomme politiske og filosofiske synspunkter, men fytte faen så feit og brutal black metal-musikk de lager. Jeg har ikke lappen, men denne plata må det være rått å spille i bilen om natta; alle låtene fyker unna i samme tempo, og uten pause i mellom. Bånn gass hele veien fra Ukrainas desidert beste!
» [vis produktdata]

3.Meshuggah - Catch 33

CD (Nuclear Blast)
Meshuggah drar den enda lenger og kommer opp med et album bestående av én (1) låt. Dekonstruert, repetitiv og megaloman metall i samma omfang som Sleep sin "Dopesmoker", altså. Enkelte av passasjene her fikk meg til å hyle av fryd første gang jeg hørte dem. Guru-band, enkelt og greit.

» [vis produktdata]

4.The Dying Light - The Killing Plan

CD
Småteknisk og sømløs blanding av thrash, black og death metal, det er det ikke mange som får til! Forklaringa til at TDL lykkes ligger kanskje i den smått legendariske bandbesetninga, med medlemmer fra blant annet Ripping Corpse og Cattlepress.

» [vis produktdata]

5.Lurker of Chalice - Lurker of Chalice

CD (Southern Lord)
San Fransisco-einstøingen Wrest (aka Leviathan) pløyer egenhendig mer uutforska mark i black metal-land enn alle europeiske band til sammen har klart på 10 år. Med LoC går han stilistisk enda lenger enn Leviathan og henter inn elementer fra folk, no wave og tidlig goth. Et ekstremt vokalspenn, og helhetlig er dette fantastisk uttrykksfullt!
» [vis produktdata]

6.Twilight - Twilight

CD (Southern Lord)
Twilight er et amerikansk allstar-band, og geniene fra Leviathan, Xasthur, Nacthmystium ++ slår klutene sammen og leverer støgg og jævlig deilig black metal. Enkelt og greit. Det er lenge siden Norge regjerte BM nå, California über alles!

» [vis produktdata]

7.Disgorge (US) - Parallels of Infinite Torture

CD
Som vanlig er musikken til Disgorge så godt som ugjennomtrengelig de første 10 gjennomlyttingene. Men innsatsen betaler seg når man blir kjent med låtene, dette er riff- og blastorama fra ende til annen.
Brum brum bruuuuuuuuuuuum.

» [vis produktdata]

8.Municipal Waste - Hazardous Mutation

CD (Earache)
Så trivelig crossover-thrash har man ikke hørt siden glansdagene til D.R.I., Suicidal Tendencies og Nuclear Assault. God plass til humor og moro, og kid-vokalen er helt nydelig. Guilty of being tight!

» [vis produktdata]

9.Nidingr - Sorrow Infinite and Darkness

CD (Karisma)
Bunnsolid og riffbasert norsk black metal er vi ikke bortskjemt med, her til lands blir det ofte litt arty farty og accessoir-befengt. Nidingr har bøttevis av deilige riff a la Dødheimsgard og et fantastisk driv. Og nå som de har fått med lillebroren min på trommer er de dessuten et liveband å se opp for i 2006.
» [vis produktdata]

10.Nile - Annihilation of the Wicked

CD (Relapse)
Med plagsomt klar (dog kraftfull) produksjon er dette langt fra Niles beste plate. Jeg foretrekker dem tilsørte og antydende, alt trenger liksom ikke å være oppe i dagen når man synger om katakomber og sarkofager hele tiden. Men de er uansett i en egen liga når det gjelder episk dødsmetall. Hakeslepp.
» [vis produktdata]


(20.01.06)

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Magnolia Electric Co. - Trials & Errors

(Secretly Canadian)

Jason Molina bretter opp ermene og harver løs i opptråkket jord med ny glød.

Flere:

Solveig Slettahjell Slow Motion Quintet - Pixiedust
My Dying Bride - The Dreadful Hour