Egons topp ti 2006

Egon Holstad ble en legende etter de åpne brevene om "Kuken" på Last Train i Oslo. Siden har Holstad drevet Platebaren Feedback i Tromsø, og talt platebransjen, og tidligere IFPI-sjef Sæmund Fiskvik, midt i mot. Holstad er nå musikksjef for avisa Nordlys i Tromsø. Det er vel liten tvil om at Egon er en av landets fremste rockpurister. Holstad er også en fargerik virtous med ord, og har også signert boka Bobilmemoarer fra VM i fotball i Tyskland, med Joachim Førsund. Her er hans musikalske 2006 oppsummert i elleve høydepunkter.

Les historien om den fantastiske Oslo-turen til Holstad på sidene til tromsøby.no.
1.Isobel Campbell & Mark Lanegan - Ballad of the Broken Seas

CD (V2)
120 Days? Hahahaha! Dette er årets skive: Koblingen mellom en sensuell, skotsk kvinnestemme og Mark Lanegans sigarett- og whiskey-marinerte røst er den beste kombinasjonen siden egg & bacon, Smith & Wesson og Nancy & Lee.
» [vis produktdata]

2.Baby Woodrose - Love Comes Down

CD (Spinello)
Hvis Roky Erickson, The Seeds og Monster Magnet laget ei skive i lag ville det hørtes omtrent slik ut. I likhet med den nesten dustete bra forgjengeren, er dette også en skive som inneholder alt fra beintøffe rockere til smektende rockballader. Jeg simpelthen elsker dette nærmest fullkomne rock'n'roll-bandet.
» [vis produktdata]

3.Dan Sartain - Join Dan Sartain

CD (Swami / One Little Indian)
Tekstmessig bekmørk, men med mer trykk på svart humor enn tristesse. Også låtene, da. For et geni av en låtskriver! En ung David Bowie krysset med Calexico, Jonathan Richman og White Stripes. Merkelig forbigått skive.
» [vis produktdata]

4.The Movements - Grains of Oats

CD (Alleycat)
Ah! Tenk deg en blanding av The Doors, Silverbullit og The Soundtrack Of Our Lives, og du nærmer deg. Et vell av råsterke låter, en kvass og kledelig produksjon, og en trommis som har minst fem hender gjør dette til noe av det beste fra Söta Bror på leeenge.
» [vis produktdata]

5.Cosmic Psychos - Off Ya Cruet!

CD (Timberyard)
FOR et comeback! FOR noen låter! FOR noen tekster! FOR noen helter! For deg som synes AC/DC er for intellektuelt og politisk korrekt. Kanskje verdens minst hippe band, og samtidig fortsatt et av de tøffeste som finnes.
» [vis produktdata]

6.Jason Molina - Let Me Go, Let Me Go, Let Me Go

LP (Secretly Canadian)
Har også sluppet en strålende skive med Magnolia Electric Co. i år, og er sjokkerende treffsikker med tanke på den vanvittig kjappe og hyppige produksjonen. Har for lenge siden passert Will Oldham i interessant-het og vil sikkert gi ut bøttevis med flere innertiere.
» [vis produktdata]

7.Brut Boogaloo - When the Dog Takes Over

CD (Midnight Monkey)
Hvorfor er det ikke flere som har fått øynene opp for dette fantastiske bandet? De har jo ALT man ønsker fra et rock'n'roll-band, så som et vell av dritbra låter, et Himalaya-fjellstøtt komp, en fantastisk vokalist, MASSE gitarer og så har de en trommis som gjør savnet av John Bonham direkte teit.
» [vis produktdata]

8.Johnny Cash - American V: A Hundred Highways

CD (Lost Highway)
R.I.P.
» [vis produktdata]

9.The Riverboat Gamblers - To the Confusion of Our Enemies

CD (Volcom Entertainment)
Et sted midt i mellom Nine Pound Hammer, Turboneger, Rocket From the Crypt og Social Distortion har du disse herlig aggressive og humørfylte heltene. Den nødvendige antitesen til all den amerikanske dritten som seiler under falsk flagg og kaller seg for rock (som f.eks. Hootie And The Blowfish, Red Hot Chili Peppers, Audioslave, Creed og Dave Matthews Band). HELT utrolig at skiva ikke er distribuert i Norge.
» [vis produktdata]

10.Jarvis Cocker - Jarvis

CD (Rough Trade)
Denne velformulerende, kledelig arrogante, seidelsvingende og croonersyngende mannen har lenge vært et deilig og friskt pust i en britisk musikkverden, der ubrukelige artister med ubegrunnet selvtillit og oppblåste egoer har poppet opp som paddehatter i et og et halvt tiår. Så britisk som det er mulig å være, samtidig som han er smart. En sjelden og finfin kombo.
» [vis produktdata]

11.Dead Moon - Echoes of the Past

CD (Sub Pop)
OK, det er 50-låters samleplate fra i høst, men den måtte med likevel. Dead Moon kunngjorde nemlig nå nylig at de har lagt gitarene sine på hylla, og da får de i et gråtkvalt øyeblikk jukse seg inn på lista. Dead Moon er DET mest autentiske rock'n'roll-bandet jeg vet om. Hvis du er uenig er det bare å se den nylig utgitte DVD'en Unknown Passage, som kun tåler sammenligning med MC5 A - True Testemonial og Ramones' End of the Century. Er du fortsatt uenig etter å ha sett den, kan du bare gi opp alt med én gang. Da er du nemlig fortapt.
» [vis produktdata]


(06.01.07)

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Wauvenfold - 3fold

(Wichita)

Liker du lyden av små trekkoppdyr? Her er musikken for deg!

Flere:

Fever Ray - Fever Ray
Turboneger - Scandinavian Leather