Gjesteliste: Kjetil Nernes

Om årets oppsummering sier Årabrots Kjetil Nernes til groove:

"Can a day of success destroy the shame of our fatal lack of skill?", spurte Rimbaud i sin tid - og 2007 fører seg vel i rekken av år fylt med håpløst uinteressante utgivelser.

Merker jeg blir mer og mer kynisk med årene og begynner å lure på hvorfor jeg liker musikk i det hele tatt!

Men for all del, det finnes fortsatt utgivelser som redder mitt fremtidige engasjement innen musikk og det er påfallende sentrert rundt visse miljø og labeler. Det blir for meg helt umulig å lage en topp 10, men vi har da 8 plater her - selv om det er dumt ikke Tony Conrad gav oss sine tidlige minimalistiske verk ifjor. Eller fantastiske Pauline Oliveros' Deep Listening. Og bare tenk hvordan Rhys Chathams Two Gongs hadde lyst opp musikkåret... Eller Scott Walkers The Drift!

Black Boned Angel - Bliss and Void Inseparable

CD (20 Buck Spin)
En nedtur sammenlignet med klassiske Supereclipse, men fortsatt er Campbell Kneale og hans prosjekter det aller ypperste innen eksperimentell rock.
» [vis produktdata]

Om - Pilgrimage

CD (Southern Lord)
Fantastisk liveband og om jeg ikke er helt med på den hippievibben så er Om av de aller mest inspirerende band rundt om de siste par år. Pilgrimage er jaggu ikke så langt unna å være på nivå med Conference of the Birds fra et par år tilbake og heller ikke langt fra å være årets høydepunkt.
» [vis produktdata]

High On Fire - Death Is This Communion

CD (Relapse)
Holder oss innad familien. Hørte Matt og damen flyttet inn i naboleiligheten til Årabrots gamle venn Billy A's leilighet i San Francisco. Snakk om metall-kollektiv!
» [vis produktdata]

Big Business - Here Come the Waterworks

CD (Hydra Head)
For et rockeband! For en trommis og for et samarbeid med Melvins. Har vært evig fan siden jeg første gang hørte Bacon Industry og Karp.
» [vis produktdata]

Earth - Hibernaculum

CD (Southern Lord)
Kanskje ikke den sterkeste utgivelsen med tanke på at den mer høres ut som ep'en som burde vært gitt ut i tiden før mesterlige Hex; or Printing in the Infernal Method, enn som en fullverdig utgivelse et par år senere. Uansett så er Earth en av grunnene til at jeg i det hele tatt gidder å drive med musikk, og Hibernaculum er en bra plate med en interessant dokumentar på kjøpet. Superinspirerende band som jeg har vært fan av siden jeg som ungdom fant ut at Kurt Cobain hadde en skummel kompis som het Dylan Carlson. Et must å få med når de tar turen til Oslo senere i år!
» [vis produktdata]

Mayhem - Ordo Ad Chao

CD (Season of Mist)
Lurer inn en norsk utgivelse som har skapt litt debatt i blant Årabrot gutta-boys. Deilig produksjon og Attila tilbake på lauget legger tunga på vektskålen for min del. Av meeeget få norske band som tør å utfordre og skape egenartet identitet.
» [vis produktdata]

Sunn O))) & Boris - Altar

CD (Southern Lord)
Dagens svakeste kort. Umulig å si om den Jesse Sykes-saken er et bedagelig lite innspill som burde avsluttet platen eller om det er noe som minner mer om Anne Grethe Preus med fryktelig mye klang. Uansett så synes jeg Boris, som ofte er i overkant schizofrene i sin blanding av garagepunk og droner, kommer til rette i samarbeidet med Sunn. Flere gode dronepartier og fin artwork gir plass på dagens liste.

» [vis produktdata]

Critical Paranoid Revolution: Death of the Cool (Death Eatin' a Cracker Records)
To frøkner som var av ATP's absolutte høydepunkt med en fremføring av et av Glenn Brancas verk.


(22.01.08)

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Nils Bech - Look Back

(Fysisk Format)

En debut som mestrer kunsten å spille på motsetninger på glimrende vis, og det med et knippe skamløst flotte poplåter.

Flere:

El Guincho - Alegranza!
Mew - No More Stories / Are Told Today / I'm Sorry / They Washed Away / No More Stories / The World Is Grey / I'm Tired / Let's Wash Away