Anders Bø: Årets skuffelser 2009

Årets plateår har bydd på en rekke strålende utgivelser, og da også norske utgivelser som har stått sterkt. Men glem de et lite øyeblikk, det har også vært en del dårlige utgivelser. Her kommer en liste over plater som jeg uheldigvis har hørt på, både frivillig og ufrivillig. Det skal sies at denne lista nok kunne vært fylt opp med mye rart, men dette er plater jeg har sittet igjen med og ment at bandene skylder meg tid. Disse platene håper jeg du har latt være å kjøpe, byttet om du fikk i gave eller rett og slett gitt bort til en du ikke liker eller en med dårlig smak. Enjoy!

Chris Cornell - Scream

CD (Interscope)
Ingen over, ingen ved siden. Hva er det han prøver på? Han får i alle fall ikke til noe her. Jeg ble fysisk dårlig av det jeg ble presentert og orket bare å høre gjennom én gang. Låter har dukket opp på ulike festlige sammenkomster i etterkant, men som regel mest med en ironisk undertone. Og nå skal han gjøre comeback med Soundgarden. For deres skyld
håper jeg alle Cornells idéer blir tilsidesatt, og at han kun skal være
foran mikrofonen. Dette er en utgivelse jeg har enormt små forventninger til, men jeg blir gjerne positivt overrasket.
» [vis produktdata]

Superfamily - Guns Tonight

CD (Propeller)
Dette har vært et godt år for norsk musikk med en rekke meget gode utgivelser. Dessverre blir det slik at for hver gode, kommer det også ut mye dårlig. Superfamily har klart det mesterstykket å lage en plate som blir dårligere og dårligere for hver gang du hører på den. Plassen på lista er soleklar!
» [vis produktdata]

Muse - The Resistance

CD (Mushroom Records)
Hva skjer når hypereksistensielle engelskmenn går inn i en altoppslukende Queen-psykose samtidig som verden er i krise? Det er ikke pent i alle fall. -Øyvind Rones

Nuf said!
» [vis produktdata]

Marilyn Manson - The High End of Low

CD (Interscope)
Manson viser nå at han har utspilt sin rolle som såkalt sjokk-rocker nummer én i verden, og det er godd**n-motherf**kin synd. Han har rett og slett blitt en dårlig parodi på seg selv og burde holdt seg for god til å utgi skit som dette.
» [vis produktdata]

Franz Ferdinand - Tonight: Franz Ferdinand

CD (Domino)
Langtekkelig og drøyt. Skal de liksom være politiske også nå? Befri meg fra hysteriet rundt dette bandet. Kun ett eneste ord er dekkende; oppskrytt!
» [vis produktdata]

Green Day - 21st Century Breakdown

CD (Reprise)
Green Day føyer seg inn i rekken av band som jeg tidligere hadde et svært godt forhold til, men som nå er langt borte fra hva jeg orker å høre på. Denne utgivelsen var det første som møtte meg en gang jeg logget på Spotify og jeg angrer dypt på at jeg i det hele tatt brukte tid på å lytte igjennom. Og det TRE ganger. Jeg kunne ikke tro at de hadde sunket så dypt som dette og er regelrett lei meg. American Idiot var dessverre ikke bare et blaff av elendighet.
» [vis produktdata]

Donkeyboy - Caught in a Life

CD (Warner Music)
Hele Norges kjeledegger? Ja, det er de jo ettersom de har solgt til platina, men produktet de leverer står alikvel ikke i
stil med salgstallene. For meg er skiver som dette sterke bidragsytere til at jeg ikke hører på radio. Den nærmeste sammenligningen jeg kan komme på er at dette er det norske svaret på Mika, en type popmusikk jeg ikke synes noe videre om. De selger plater og all ære til de for
det, men med 80-tallstrommer og banale tekster med nødrim klarer jeg ikke å ta dette albumet altfor seriøst. Tekstlinjer som "I can’t tolerate the feelings that I feel when I feel" og "I need someone who
needs somebody now" bidrar sterkt til at plassen er sikret.
» [vis produktdata]

Kent - Röd

CD (RCA)
Nok et band som jeg tidligere har satt pris på. Hva de vil nå er heller uklart. Dersom dette er en utgivelse som kun skal skaffe til veie penger til å drikke seg full på Stureplan, er det i alle fall en grei unnskyldning. At folk kjøper plata, kan derimot ikke unnskyldes.
» [vis produktdata]

Julian Casablancas - Phrazes For The Young

CD (RCA)
Fantastisk godt eksempel på at noen passer best i band, og ikke som soloartist. The Strokes ga etter mitt syn ut 2000-tallets kanskje beste plate med Is This It. Herr Casablancas soloforsøk er milevis unna og fortjener null og niks med heder og ære.
» [vis produktdata]

Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures

CD (RCA)
Hat meg gjerne, men dette går ikke. Supergruppe kan de gjerne være, men jeg blir alikevel sittende igjen med en skuffelse etter å ha hørt albumet. Sjelden har jeg vært mer uenig med gode venner av meg. Men kanskje er ikke dette så dårlig, kanskje det bare er jeg som trodde det skulle være så mye, mye bedre.
» [vis produktdata]

Anders Bø
(08.01.10)

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Fall - Reformation Post TLC

(Sanctuary)

Det er over, men dette er begynnelsen. Grinebiter'n har fått med seg essensen.

Flere:

Fruit Bats - Spelled In Bones
Belle & Sebastian - Dear Catastrophy Waitress