Gjesteliste: LidoLido

16 år gamle Peder Losnegård fra Haugesund begynte å spille trommer allerede som 2-åring og behersker i tilegg piano og gitar.

LidoLido vokste opp med en far som er gospelkor-dirigent og fikk med det en musikalsk oppvekst få andre i Norge kan matche. Peders møte med en utvekslingsstudent fra USA vekket hans interesse for hiphop-kulturen og denne musikken ligger hans hjerte nærmest.

Den unge rapperen/sangeren/produsenten har allerede utviklet et eget sound, hvor han også har latt seg inspirere av andre sjangere.Hans musikalske forbilder i Skandinavia; Vinni (Paperboys) og Timbuktu, er begge fulle av beundring for dette unike musikalske talentet.

Til groove har Peder laget en liste over album og låter som han mener er verdt å trekke frem i en oppsummering. LidoLido er et navn som allerede har gjort seg bemerket gjennom singelen Go`n Be Gone, en mixtape-triologi, et gatealbum og en fersk nettmixtape som har fått godt med oppmerksomhet.

LidoLido spiller på by:Larm 2010.

Drake - So Far Gone

CD (Republic)
Drake er uten tvil min favorittartist for øyeblikket, pga denne låtsamlingen. Med snedige linjer og melodisk fremførelse av rap (og mye ren synging) viser han en musikalitet de fleste rappere mangler! Årets beste ”album” etter min mening. Selv om gratisversjonen inneholder fantastiske låter som ”Let’s Call It Off”, ”Say What’s Real” og ”Sooner Than Later”, inneholder den offisielt utgitte versjonen fortsatt latterlig bra låter som ”Fear” og ”Successful”.
» [vis produktdata]

Kanye West - 808s & Heartbreak

CD (Roc-A-Fella / Def Jam / Island)
Greit, Kanye er en drittsekk. Men det betyr ikke at han ikke er et geni. På løpende bånd får vi servert herlig melankolske, artsy pop-låter på dette albumet. ”Say You Will”, ”Welcome To Heartbreak”, ”Coldest Winter” og ”Street Lights” er låter man virkelig kjenner det ligger sannhet bak, noe som gir albumet en helt ny dimensjon. Trass de veldig direkte tekstene, får man allikevel mengder med rom for egen tolkning. Hvem andre har to sounds som man kan kalle sitt? Og forresten, hvem sa det ikke var noe følelse i autotune?!
» [vis produktdata]

Rick Ross - Deeper Than Rap

CD
Rick Ross er en dødskul rapper, lets face it. Han sier lite, men han sier det på en kul måte og høres latterlig fet ut med en av gamets mest særegne delivery og stemme. Men grunnen til at Deeper Than Rap er så fet, er takket være vanvittig storslåtte og musikalske beats, med produsent-trioen ”The Runners” i spissen (med Maybach Music II som platas høydepunkt) og et team av dødskule produsenter, er beatsa på ”Mafia Music”, ”Usual Suspects” og ”In Cold Blood” nok til å gjøre et kult album uansett hvem som rapper på dem.
» [vis produktdata]

N.E.R.D - Seeing Sounds

CD
Et relativt oversett album, som fortjener mye mer oppmerksomhet. I en autotune-fokusert tid er det herlig å la ørene slappe litt av med Pharrells upolerte syngning. Oppfriskende å høre solide, gode låter som ”You Know What”, ”Laugh About It” og en av mine all-time-favorites ”Sooner Or Later” med The Neptunes’ utrolig herlige lydbilde.
» [vis produktdata]

Joe Budden - Padded Room

CD (Amalgam Digital)
Mr. Budden fortsetter sin emosjonelle syting og jeg elsker den harde, men frustrerte stilen hans. Har hørt mye på fantastiske låter som ”I Couldn’t Help It”, ”Exxxes” og ”In My Sleep”.
» [vis produktdata]

Chris Lee (II) - Love Ghost

CD
My main man Chris imponerte meg utrolig mye med denne skiva, som jeg mener er det kuleste produktet levert fra Norge på en lang stund! ”Drunk Dialer” og ”Angel” er helt banalt vakre låter og albumet er vel gjennomført og kjempegodt produsert. Chris, you´re a genius!!
» [vis produktdata]

Lupe Fiasco - The Cool

CD (Atlantic)
På The Cool viser Mr. Fiasco en utrolig dybde og intelligens over tunge, men vakre produksjoner, hovedsakelig signert av Chris&Drop og Soundtrakk. Sistnevnte står for platas mange høydepunkter: ”Hiphop Saved My Life”, ”Intruder Alert”, ”The Die”, ”Fighters” og min favoritt, interluden ”Free Chilly”.

» [vis produktdata]

Hide And Seek – Imogen Heap

Denne låten må nevnes. For det første pga genistreken å gjøre en hel låt acapella, med vocoder som akkompagnement. Vokalprestasjonen er utrolig og teksten er så personlig at man ikke skjønner sammenhengen, men sinnstemningen blir allikevel sterkt formidlet. Helt drøyt vakker. Skjønner ikke frøken Heap i det hele tatt, men jeg føler henne så til de grader.

Deep Into The Night – Hiromi

Hiromi er en japansk pianist som spiller og skriver fantastisk fusion-jazz. Denne instrumentale låta kommer fra albumet ”Time Control” og sammen med bandet ”Hiromi’s Sonicbloom” tar hun oss gjennom ni minutter med fantastiske melodilinjer, interessant (men lyttervenlig) akkordbruk og improvisasjoner som viser Hiromis klassiske ferdigheter, samt hennes melodiforståelse og soul.


(28.12.09)

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - Fille-vern - gamle og nye mestere i norsk munnharpetradisjon

(ta:lik)

Bergfolket, myregubbenes og huldras instrument på det som ifølge vår skribent er årets norske plate.

Flere:

Koop - Waltz for Koop
High Llamas - Beet, Maize & Corn