Gjesteliste: Lars Mørch Finborud

Lars Mørch Finborud er mannen bak den fine etiketten Plastic Strip, som har som mål å tilgjengeliggjøre skandinavisk avantgarde fra 60-tallet og fremover. Finborud er også å høre i NRK P2, der han dykker ned i de dype arkiver. Og enkelte husker ham kanskje best som Lasarus fra hip-hopperne Uro i en ikke altfor fjern fortid.

Om neste års planer forteller Finborud til groove:

- I 2008 skal jeg jobbe som musikk koordinator på Henie Onstad Kunstsenter, lage radio for P2 og gi ut en drøss med CD og LP-plater med både nye artister og arkivmateriale.

Det ser vi frem til! Her er albumene Lars Mørch Finborud har hørt mest på i 2007 (uavhengig av utgivelseår).

Håvard Wiik - Palinode

CD (Moserobie)
Når jeg har gått meg langt inn i enten fusion, baile, psych eller rap-skogen så er det bra å finne en solo piano skive eller trio skive uten noen bokser, Auto tune og MPCer. Kunne like gjerne nevnt Bugge Wesseltoft, Paul Bley eller Jon Balkes nye skiver men disse to utgivelsene av Wiik er sterke begge to.
» [vis produktdata]

Håvard Wiik Trio - The Arcades Project

CD (Jazzland Rec.)
(samme som over) Når jeg har gått meg langt inn i enten fusion, baile, psych eller rap-skogen så er det bra å finne en solo piano skive eller trio skive uten noen bokser, Auto tune og MPCer. Kunne like gjerne nevnt Bugge Wesseltoft, Paul Bley eller Jon Balkes nye skiver men disse to utgivelsene av Wiik er sterke begge to.
» [vis produktdata]

Mustafa Özkent - Gençlik Ile Elele

CD
Nugget fra Andalou, den progressive pop scenen i Tyrkia på syttitallet, da ungdommen i Istanbul satt på Taksim Square og hørte på James Brown, Gary Burton og Black Sabbath. Trommespillet er et sted mellom Bernard Purdie og Roy Haynes blandet med elektrisk oud, Tar og tambur. Gitt ut på det skottske kvalitets, reissue labelet Finders Keepers.
» [vis produktdata]

Sylvie Courvoisier & Mark Feldman & Erik Friedlander - Abaton

CD (ECM)
Så dem på The Stone i NY for noen dager siden som var veldig bra og dette gamle albumet fra 2002 er ennå hardt.
» [vis produktdata]

Ulver - Shadows of the Sun

CD (Jester)
På nittitallet loppet Christer Falck meg for alle lommepengene med sine Spesial Import rapskiver på Bennis til 200 kr, men innimellom greide han å pushe andre ting på meg som Secrets of the Beehieve av David Sylvain. Når jeg hørte det nye Ulver-albumet var det litt av samme følelsen som å putte på den platen for første gang.
» [vis produktdata]

J Dilla/Jay Dee - Ruff Draft

CD (Stones Throw)
De nye låtene er så som så, MEN å høre Make'em NV igjen og igjen og igjen, igjen og igjen... Enkleste trommer, vibrafon loop og M.O.P sample, men sitter.
» [vis produktdata]

MoHa! - Norwegianism

CD (Rune Grammofon)
En venn er blodhard MoHa!-fan og ifølge han man kan tro at MoHa! alene har gitt norsk musikk nytt blod og tro. Etter å ha hørt den nye skiven og sett dem live så har jeg blitt fan jeg også.
» [vis produktdata]

Ultralyd - Conditions for a Piece of Music

CD (Rune Grammofon)
Nytt blod/tro- del to (se over).
» [vis produktdata]

Karin Krog - We Could Be Flying

CD (P-Vine)
Karin fyllte 70 år i 2007 og ga ut 1974 LPen We Could Be Flying på cd-reissue. På de sytti årene har hun brukt tiden til å å dra alene til India på syttitallet og studere sangteknikk, sittet i Japan med ringmodulatorer tidlig på syttitallet, spillt inn plater med Dexter Gordon, Don Ellis, John Surman og Kenny Drew, kjøpt opp sin egen backkatalog og gitt på nytt på eget label - til å lage denne platen; Steve Kuhn på el.piano, Steve Swallow på el bass, Jon Christensen på trommer og Karin som synger blant annet noen fantastiske Kuhn originaler, som Meaning of Love.
» [vis produktdata]

Diverse artister - Art of Field Recording Volume I: 50 Years of Traditional American Music Documented by Art Rosenbaum

CD (Dust to Digital)
Art Rosenbaums arkiv 50 år med field recordings fra hele USA. Røtter kaster ingen skygge.
» [vis produktdata]

Sun Ra and his Myth Science Arkestra - Lanquidity

CD (Evidence)
Høres ut som et spøkelseskip med jazz-musikere som har blitt forbannet til å seile de syv hav og får ikke lov til å legge til havn før de lager den perfekte frijazz, spiritual jazz, disco og psychedelica-platen.
» [vis produktdata]

Lupe Fiasco - The Cool

CD (Atlantic)
Alle som vokste opp med hip-hop på 90 tallet har en kredibel autistisk hip-hoper inne i seg som sier at alt var mye bedre i 92-94 og som var på PE i Oslo hvor Marky Mark var oppvarming. Det er denne fyren inne i meg som liker LF. Lupe har ennå ikke blitt Starbucks politisk korrekt som Talib Kweli, Common og The Roots og greier å blande ærlighet og politikk med flow og swagger.
» [vis produktdata]

Radiohead - In Rainbows

CD
Nok en gang den stemmen, de tekstene og Greenwoods instrumentering (les: Bodysong OST). Og lyden er så bra skrudd at trommene på Weird Fishes smeller hardt på MacBook høytalere.
» [vis produktdata]

Now We've Got Members - Then is Just Another Kind of Now

CD (Metronomicon Audio)
Fest og fyrverkeri fra bandet som gir deg følelsen av at du ser Sun Ra Archestra, Egypt '70, Den Tyrkiske Gardemusikken og Live Aid 85-bandet på scenen - hver gang.


» [vis produktdata]


(08.01.08)

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Arthur's Landing - Arthur's Landing

(Strut)

Arthur Russells venner viser med denne samleren hans enorme musikalske nedslagsfelt.

Flere:

Diverse artister - Fille-vern - gamle og nye mestere i norsk munnharpetradisjon
Neurosis & Jarboe - Neurosis & Jarboe