10 album fra 2006 - Kjell Gundersen

Synes det har vært et år hvor jeg har hørt mye god musikk, men de store høydepunktene har uteblitt med få unntak. Eller jeg kan rett og slett ha glemt bort plater/artister som burde vært med her. Et ganske så tilfeldig utvalg med andre ord.

Scott Walker - The Drift

CD (4AD)
Helt fra de var tenåringsidoler på midten av 60-tallet har Walker Brothers, og spesielt Scott Walker, hatt sin plass blant mine absolutt favoritter. Når han da i året 2006 leverer kanskje sitt mest spesielle og beste album noensinne, er det bare å ta av seg hatten. Men plata er så mørk og dyster og vakker at den blir ikke spilt ofte, kun når humøret er sånn der...
» [vis produktdata]

The Magic Numbers - Those The Brokes

CD (Heavenly)
Poplåter med et anstrøk av litt genialitet triller ut fra denne engelske gruppa. Dermed er popsiden hos meg fornøyd. Det hele gjøres på en sofistikert og uanstrengt måte og sprer pur glede og harmoni.
» [vis produktdata]

Espers - Espers II

CD (Drag City)
Vakkert og vakkert!!! Og jeg som trodde hippietiden døde ut i Haight-Ashbury på slutten av 60-tallet. Musikk som skaper pene bilder og innbyr til en viss flukt fra hverdagens mas og kjav.
» [vis produktdata]

Robin Williamson - The Iron Stone

CD (ECM / Grappa)
Er visst opphengt i referanser til 60-tallet. Folk møter jazz, jazz møter klassisk. Keltisk musikk møter Skandinavia og resten av verden. Spennende og nesten urørt.
» [vis produktdata]

Karl Seglem - URBS

CD (NOR-CD)
Det samme kan en vel si om denne som innbyr til musikkopplevelse uten grenser. Kunne godt tenke meg et samarbeid mellom ovenfornevnte herre og Seglem. Det er lov å håpe.
» [vis produktdata]

Muse - Black Holes and Revelations

CD (Warner Bros.)
Ikke noe nybrottsarbeide her, men rett og slett drivende god rock som får savnet av Queen til å føles mindre. Stadig mer helstøpt og gjennomført. Dermed har rock fremdeles mening for meg.
» [vis produktdata]

Ani DiFranco - Reprieve

CD (Righteous Babe)
Den vesle dama med den store kassegitaren og uuttømmelig energi får hjelp av bassist og produsent og får sagt det meste om det meste. Nylig oppdaget og nylig trykket til hjertet.
» [vis produktdata]

Neil Young - Living With War

CD (Reprise)
I noen kretser blitt stemplet som opportunist med denne utgivelsen, men for meg er det befriende å høre Neil Young i så godt humør og på sitt mest primitive. La gå, de fleste akkordsammensetningene er hørt før og vel blir han i overkant "patriotisk" mot slutten av skiva. Men de 4-5 første låtene spilles med volumet på maks og. For det er nye og klassiske Neil Young sanger.
» [vis produktdata]

David Gilmour - On an Island

CD (EMI Virgin)
Dette kunne vært Pink Floyd-ja var det ikke David Gilmour som var Pink Floyd? (Det var en spøk). Men hva så hvis det var Pink Floyd, så er det en bra Pink Floyd plate. Veldig bra vokal og harmonier og ingen overraskelse: Vel produsert og meget bra gitarspill og overraskende variert etter noen gjennomføringer. Og innpakningen for de som bryr seg om den slags: Topp.
» [vis produktdata]

The Raconteurs - Broken Boy Soldiers

CD (XL)
"Kjeltringene" White og Benson & Co stjeler alt det de er kar om og etter å ha rørt litt rundt i gryta med ingredienser fra 60-70 tallet, kommer de frem med flere i særklasse gode pop/rock låter. Det holder ikke helt inn, da noen av sangene blir litt vel A4. Men en god start.
» [vis produktdata]

Kjell Gundersen
(15.01.07)

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Madrugada - Madrugada

(EMI Virgin)

Ringen er sluttet, lyset er slukket. Norges største rockeband sier farvel med sin sterkeste plate siden funklende Industrial Silence.

Flere:

Mew - No More Stories / Are Told Today / I'm Sorry / They Washed Away / No More Stories / The World Is Grey / I'm Tired / Let's Wash Away
Portishead - Third