Gjesteliste: Petter Flaten Eilertsen

Petter Flaten Eilertsen jobber til daglig som musikkbibliotekar hos Popsenteret i Oslo. På fritiden driver han plateselskapene Synesthetic Recordings og Samtidsmusikk, samt kassettselskapet Kassettkultur. Han spiller også i band som Kobi, Likvake, Mirie It Is, Phonoloid, Satangora og We Snakes, samt solo som Love Hz.

I 2008 håper Petter å få gitt ut flere plater og spilt flere konserter enn i 2007...

Anekdoten - A Time of Day

CD
Disse svenskene tilhører mine favoritter i den progressive delen av rocken. Her blander de på utmerket vis psykedelisk og mørk prog(g) med både hardrock og akustiske viser, og til sammen blir dette et overraskende tilgjengelig album som burde få flere til å åpne ørene for dem.
» [vis produktdata]

Darkthrone - F.O.A.D.

CD (Peaceville)
Satan, for en plate! Hvis du ikke liker denne kan du dra til Helv... eh... Himmelen.
» [vis produktdata]

Dungen - Tio Bitar

CD (Subliminal Records)
Oppfølgeren til klassikeren Ta Det Lugnt fungerer ikke like bra som album – det blir mer ti biter enn en helhet. Men mange av disse bitene er mer enn gode nok til at denne platen likevel havner på listen. Gustav Ejstes gjør det meste selv her, inkludert fantastisk tromming, samt (p)sykt bra gitarsoli på for eksempel Intro og Mon Amour.
» [vis produktdata]

Brainbombs - Compilation

CD (Pollymaggoo)
På tidlig nittitall kjøpte jeg noen syvtommere med disse svenske nihilist-støypunkerne. Låter som It’s a Burning Hell og No Place snurret ofte på platespilleren min. Så gjenoppdaget jeg bandet med denne samlingen av singler utgitt i perioden 1998-2007, samt noen konsertopptak. Brainbombs får Anal Babes og tidlig Turboneger til å høres ut som ELP og Yes. Skitnere og eklere blir det rett og slett ikke. Herlig!
» [vis produktdata]

Hellbillies - Spissrotgang

CD (EMI Virgin)
Disse hallingdølene er (ved siden av Motorpsycho) landets beste band – både live og på plate. Deres tiende album er fylt med bunnsolid countryrock og glimrende tekster, der Mørkemann utmerker seg som fjorårets aller beste låt.
» [vis produktdata]

Thurston Moore - Trees Outside the Academy

CD (Ecstatic Peace)
Gode gamle (men evig unge) Thurston (han bruker bare fornavnet på omslaget) følger endelig opp et av mine favorittalbum fra nittitallet, Psychic Hearts (1995). Sonic Youth-trommis Steve Shelley er fortsatt med, mens gitaren til Tim Foljahn er byttet ut med fiolinen til Samara Lubelski, og det fungerer veldig godt. Thurston trakterer både bass og akustiske og elektriske gitarer, mens han overlater det hardeste soloarbeidet til geniet J Mascis. Dette er betydelig mer nedstrippet og -dempet enn vi er vant til fra Mr. Moore, og fungerer dermed som en fin motvekt til den vanlige gitarveggen.
» [vis produktdata]

NVH/Chasny - Plays the Book of Revelations

LP (Yik Yak)
Comets On Fire-kollegene Noel Von Harmonson og Ben Chasny (Six Organs of Admittance) går her fullstendig amok på gitarer og effekter og skaper herlige åpenbaringer av støy. Kun på vinyl, i et nydelig sort omslag med sort trykk, som brettes ut til et oppned kors. Selvfølgelig begrenset til 666 eksemplarer.
» [vis produktdata]

Origami Arktika - Trollebotn

CD (Silber)
Fengende folkemelodier fra Trollebotn og omegn i småpsykedelisk og særdeles vellydende innpakning. Skaff deg denne og alle de andre platene til Origami Arktika med en gang.
» [vis produktdata]

RTX - Western Xterminator

CD (Drag City)
Fjorårets beste rockeskive ble levert av tidligere Royal Trux-vokalist Jennifer Herrema og hennes kumpaner i RTX. Etter en intro med weird/freak/acid/whatever-they-call-it-these-days folk glir det over i en hemningsløs blanding av glam, sleaze og metal. Fest hele veien!
» [vis produktdata]

Fredrik Ness Sevendal - No Foly Bow

CD (Apartment / Humbug)
Det beste norske albumet i fjor kom fra min gode (band)kamerat Fredrik. En strålende kombinasjon av folketoner, droner og improvisasjon, spilt på gitar med og uten bue. Platen har fått god omtale overalt og fortjener det virkelig. Løp og kjøp før Gamle Gudbrand kommer og tar deg!
» [vis produktdata]

Witchcraft - The Alchemist

CD (Rise Above / Candlelight)
Tredje album fra de svenske heksemestrene. Nedstemte gitarer, tunge riff stjålet fra Black Sabbath og tekster inspirert av den psykedeliske galskapen til Roky Erickson er fortsatt hovedingredienser. Men her finner vi også flere progressive elementer, spesielt på det nesten kvarterslange tittelsporet. Til sammen blir dette gull.
» [vis produktdata]


(17.01.08)

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bon Iver - Bon Iver, Bon Iver

(4AD)

Bon Iver handler om mye, hovedsakelig selvtillit, nyoppdaget identitet og de gode gamle røttene.

Flere:

Bob Dylan - Modern Times
Wilco - Yankee Hotel Foxtrot