Tor Tessem - topp ti 2006

Tor Tessem er innehaver av den eminente platesjappa Apollon i Bergen. Apollon er den eneste skikkelige platebutikken igjen i Bergen by etter Platekompaniets inntog. Her finnes fremdeles et respektabelt utvalg av vinyl i flere genre, og man kan plukke magasiner og DVD-filmer på øverste hylle. Apollon har holdt det gående siden 70-tallet. Noe som ikke bare handler om stayer-evne, men også kvalitet.

Det oser klassisk rock av Tessems liste.1.Iron Maiden - A Matter of Life and Death

CD (EMI Virgin)
Tidenes tilbakekomst. Etter hederlige, men uspektakulære album viste Maiden folket hvor metalskapet skal stå. Melodiøst, hardtslående, progressivt og oppfinnsomt. Uten sammenligning årets beste album. Up the Irons.

» [vis produktdata]

2.Wolfmother - Wolfmother

CD (Interscope)
Et strålende år for tilbakeskuende rock’n’roll og dette er den beste av dem alle. Hvis White Stripes ble invitert på hjemmebrent hos Zeppelin og i tillegg kom opp med noen fete Sabbath-aktige riff, kunne det høres slik ut. Et herlig knytteneveslag av et rock’n’roll-album.
» [vis produktdata]

3.The Answer - Rise

CD (Albert Productions)
Enda mer glimrende tilbakeskuende rock. Zeppelin, AC/DC og Lizzy skinner gjennom på et album som er den beste klassiske rockeutgivelsen siden Black Crowes velmaktsdager.

» [vis produktdata]

4.Bonnie Prince Billy - The Letting Go

CD (Domino)
Enda en perle fra det siste tiårets beste låtskriver. Denne gangen er han lystigere enn tidligere, uten at det blir plagsomt humørfylt. På Letting Go har han gjort noen av sine aller beste sanger, og albumet er nydelig produsert og arrangert. Ekstrapoeng for at Dawn McCarthy har fått enda større spillerom som harmonivokalist.
» [vis produktdata]

5.Mastodon - Blood Mountain

CD (Reprise)
Kanskje ikke like bra som deres forrige album Leviathan, men likevel mer enn bra nok til å ta knekken på konkurrentene. En salig blanding av klassisk metal, doom, hardcore, prog og death metal. I Mastodon sin verden skal ingen stein ligge urørt i deres søken etter det metalliske mesterverk.

» [vis produktdata]

6.The Be Good Tanyas - Hello Love

CD (Nettwerk)
Strålende folkinspirert musikk drevet fremover av flotte vokalharmonier. Inspirert av det amerikanere kaller for ”old-timey music”, med andre ord bluegrass og country fra førkrigstiden, leverer disse tre jentene fra Vancouver årets beste album i roots sjangeren.
» [vis produktdata]

7.The Sword - Age of Winters

CD (Kemado)
Så viste det seg at stonerrocken slett ikke var død og begravet - og takk for det. Alle de klassiske elementene er med. Riffene er inspirert av Sabbath og vokalen er Ozzy-aktig, men bandet har også egenart og ikke minst gode låter.
» [vis produktdata]

8.Sonic Youth - Rather Ripped

CD (Geffen)
Sonic Youth fortsetter å levere varene. Rather Ripped er den tredje umiddelbare klassikeren fra bandet på rappen. Dette er kanskje bandet sitt mest strukturerte album og deres mest nedstrippede og ”poppete” uten at særpreget har forsvunnet underveis.

» [vis produktdata]

9.Neko Case - Fox Confessor Brings the Flood

CD (Anti)
En fantastisk singer/songwriter. Nydelige melodier som er vakkert produsert med mye rom og klang. Mest fremtredende er allikevel Neko Case sin røykfylte stemme som klarer å formidle både tristesse, varhet og eleganse. En sikker vinner.
» [vis produktdata]

10.Joanna Newsom - Ys

CD (Drag City)
Episk "hippiefolk" - bare ordene høres fæle ut. Men med sin uortodokse tilnærming og distinkte stemme, klarer Joanna Newsom å få disse fem lange låtene til å bli en av årets hyggeligste lytteropplevelser. Ikke for enhver smak, men er man tålmodig blir man rikt belønnet.
» [vis produktdata]


(13.01.07)

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Agnethe VR - Inspired

()

Spaden i egne hender + inspirasjon + hardt arbeid + talent + husholdsøkonomi = 78,57% resultat. Mer enn de fleste.

Flere:

The Loch Ness Mouse - 11-22
Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy