Gjesteliste: Per Gisle Galåen

Per Gisle Galåen er vokalist og gitarist i Ranheim, som i 2008 slapp den Steve Albini-produserte og grovt oversette platen Norwgian Wood. Galåen driver også en haug andre prosjekter, blant annet DEL og Crazy River, og kan av og til betraktes bak platespillerene i Oslo sammen med Soft Bondage.

- Av fjorårets plater er det bare disse to jeg har spilt mer enn 13 ganger, sier Per Gisle til groove:

Magnus Moriarty™ - Perhaps Interior Heart Politeness

CD (Metronomicon Audio)
Der LPen Are U on a Radar var latterlig umiddelbar og har levetid langt over gjennomsnittet (jeg er iallefall enda ikke lei, og må vel snart begynne å spille mitt eks nr 2 pga av slitasje), er Perhaps... en vokseplate Og den vokser fremdeles.

Rørende, mild og tiltalende. Og smart kan også legges til. Arrangementene er utsøkte, for låtene har en herlig tendens til å ta plutselige og overraskende vendinger. Den beste norske popmusikken kommer for tida fra Metronomicon. Hurra for M&M!
» [vis produktdata]

Haust - Ride the Relapse

CD (Fysisk Format)
Den tøffeste norske rårocken jeg har hørt på laang tid. Dette er sinnatagg reptilcore. Vokalist Vebjørn høres ut som han blir stekt levende, og faktisk like det. Litt øverst på ryggen iallefall. Bringer tankene tilbake til gamledager med amphetamine reptile, Trance Recs og Skin Graft. Backstreet Girls møter Unsane? Eller noe
sånt. Barskt!
» [vis produktdata]

Disse har jeg hørt mellom 5 og 10 ganger på:

Okkyung Lee - I Saw the Ghost of an Unknown Soul and it Said... (Ecstatic Peace)
Deleted Waveform Gatherings - Baby Warfare (Big Dipper)
Jack Rose - I Do Play Rock'n Roll (Three Lobed)
Dog & Sky - Lhasa Expres s (Crispin Glover Records)
Motorpsycho - Little Lucid Moments (Rune Grammofon)

Andre gode øyeblikk:
Residents - Duck Stab
Ikke akkurat fra årets kolleksjon, men denne var jeg så heldig å finne for 17 dollares i Chicago i vår. På rød vinyl! Nammenamm. Klassikere på en snor, og vanskelig å putte inn i platehylla. For den blir bare plukket ut igjen for å ligge på tallerkenen i dagesvis. Et av verdens beste band (intet mindre), som også gjorde en glimrende konsert på Sentrum i år, selv om Harveys bror er veldig nære å "avsløre" seg selv. Det må han jo få lov til, men jeg er egentlig ikke så interessert i å vite hvem han er. Jeg har ikke akkurat spilt i stykker årets Bunny Boy, men det er over gjennomsnittlig mye snadder å fylle øregangene med her også.

Konserter med Tony Conrad
Så fikk vi endelig dronehelten Tony Conrad over til Norge. Tre konsertsett, derav ett solosett på bittelille MU i Markveien, ble ikke for mye av det gode, og saft suse! Dessuten var Conrads Oslobesøk en sjelden anledning til å se hans filmer/filmeksperimenter fra 60-tallet på stort lerret.

Og om jeg skal lage liste til neste år, så havner vel den planlagte utgivelsen med Michael Duch, C Spencer Yeh og Tony Conrad fra Sofienberg kirke der. Hvis det er bra lyd da!


(07.01.09)

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Pernice Brothers - Live a Little

(Ashmont / One Little Indian)

Hey Joe, where you goin' with those tunes in your head? - I'm ridin' down PCH One to Somerville to get High as a Kite. Ein god idé Joe, ein god idé.

Flere:

Mahjongg - Kontpab
Sgt. Petter - Monkey Tonk Matters