Topp 10 2005 - Bo Terje Hustoft

Bo Terje Hustoft sitter i booking-gruppa på Rockefeller/John Dee i Oslo, og spiller dermed en ganske sentral rolle når det gjelder hovedstadens konserttilbud. Rockefeller feirer i år 20 år, og kan i den forbindelse by på en lengre bursdagsfeiring i vårhalvåret. Seigmen, Simple Minds, Violent Femmes, Urge Overkill, The Cardigans, Kaiser Chiefs, Monster Magnet, Iron & Wine/Calexico, Staind, Josh Rouse og Timbuktu er noen av artistene som kommer til Rockefeller i år.

Siden Hr. Hustoft ikke ønsker sitt ansikt på trykk, velger vi å hedre en falmende fotballstorhet vi vet han setter stor pris på.

Dette er Hustofts 10 utvalgte skiver fra fjoråret.

1.Clap Your Hands Say Yeah - Clap Your Hands Say Yeah

CD (Wichita)
Årets overraskelse deluxe! Har spilt platen omlag 500 ganger nå, og den er fremdeles en fryd for øret. CYHSY stjeler uhemmet fra band som Talking Heads, Television, Pavement og Velvet Underground, men klarer å gjøre dette til sin egen greie. Dette er rett og slett et helt strålende album som får meg til å smile omtrent rundt hele hodet hadde ikke ørene vært i veien. Det er ikke noen tvil om at dette er årets album!

» [vis produktdata]

2.Sufjan Stevens - Illinois (Come On Feel the Illinoise)

CD (Asthmatic Kitty)
Sufjans mest orkestrerte album så langt, og langt på vei hans mest krevende. Det tok litt tid å komme inn i materien her, men når Illinoise først satt, så satt albumet som limt. Sufjan er fremdeles mannen som kan få ethert kvinnehjerte til å briste med sin utrolig myke stemme, og voksne menn til å grine av akkurat samme grunn.
» [vis produktdata]

3.Antony and the Johnsons - I Am a Bird Now

CD (Secretly Canadian / Rough Trade)
Som så mange andre ble også jeg bergtatt av denne mannens besnærende (enerverende for noen) stemme, og ikke minst hans usedvanlig vakre melodier. Han leverte også en fantastisk konsert på Rockefeller! Tror aldrig jeg har sett et så dedikert og disiplinert publikum.
» [vis produktdata]

4.Iron & Wine & Calexico - In the Reins

CD-EP (Touch and Go)
To favorittband som her har gått sammen og gitt ut en felles EP. Låter som fløyel i øregangene og er balsam for sarte sjeler. Kan ikke få fullrost og anbefalt særlig Iron & Wine nok. Løp og kjøp alt denne mannen har gitt ut!
» [vis produktdata]

5.Wolf Parade - Apologies to the Queen Mary

CD (Sub Pop)
Canada is the new loud! Det renner omtrent over av gode band fra Canada for tiden: Arcade Fire, Broken Social Scene, Great Lake Swimmers, Controller.Controller, Stars etc. etc. Wolf Parades debutalbum høres ut som en lettere hysterisk utgave av Franz Ferdinand med en dæsj Pixies. Flott skive!
» [vis produktdata]

6.Diverse artister - Rough Trade Shops: Indiepop 01

CD (Mute)
Denne samleren kom strengt tatt i 2004, og låtmaterialet er i all hovedsak fra 80-tallet. Men, jeg tar den med her allikevel. Albumet inneholder enkeltspor fra mang en glemt artist fra (i hovedsak) den engelske indiescenens spede begynnelse og fram til tidlig 90-tall. Og her er det utrolig mange skatter,- knall-låter fra The Monochrome Set, The Shop Assistants, Field Mice, Flatmates, Eggs osv. osv. Det eneste jeg har å utsette på denne samleren er at enkelte band etter min personlige mening mangler (Fire Engines, Wolfhounds, Close Lobsters, Orchids m.fl.). Men, du verden, for de av dere som ikke kjenner denne delen av musikkhistorien er dette definitivt en anbefalt anskaffelse.
» [vis produktdata]

7.Andrew Bird - The Mysterious Production of Eggs

CD (Righteous Babe)
Gode, gamle Andrew Bird fra blant andre Squirrel Nut Zippers har med denne utgivelsen gjort sitt beste album. Usedvanlig behagelig pop som er meget
avhengighetsdannende. Når skal denne mannen bli så stor siom han fortjener?
» [vis produktdata]

8.Art Brut - Bang Bang Rock'n'Roll

CD (Fierce Panda)
Britisk rock har lenge vært plaget med en ulidelig arroganse uten den nødvendig ispedde humoren. Art Brut kan være bandet som snur nettopp denne trenden. Musikalsk bringer de tankene hen til gamle storheter som The Jam og The Fall, og med en super snert i Art Bruts tekster er dette en plate som jeg umiddelbart falt for.
» [vis produktdata]

9.Devendra Banhart - Cripple Crow

CD (XL)
Tja,- hva skal man si om denne mannen? Han er vel samtidens mest profilerte hippie og har blitt en slags gudfar for dagens frifolk-retning innen musikken. Cripple Crow er en underlig vev av vise, flamenco, pop og psykedelia. Over 20 låter som går mer eller mindre i ett. Kan tidvis være litt slitsom lytting, men absolutt verd innsatsen.
» [vis produktdata]

10.Black Mountain - Black Mountain

CD (Jagjaguwar)
Ta en dæsj Deep Purple, en dæsj Velvet Underground og en dæsj Spiritualized, så vips!, så har du Black Mountain. En meget overbevisende debut for disse
amerikanerne. Utgitt på det etterhevrt så kredible selskapet Jagjaguwar. Det er absolutt verd å merke seg hva de driver med.
» [vis produktdata]

Følgende 10 album var også til nøye vurdering, men nådde ikke helt opp. Men nesten...
Broken Social Scene - S/T
CocoRosie - Noah's Ark
Okkervil River - Black Sheep Boy
Bright Eyes - I'm Wide Awake, It's Morning
Decemberists - Picaresque
Smog - A River Ain't Too Much to Love
Silver Jews - Tanglewood Numbers
Architecture In Helsinki - In Case We Die
Richard Hawley - Coles Corner
Flotation Toy Warning - Bluffer's Guide to the Flight Deck


(25.01.06)

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Band of Horses - Everything All the Time

(Sub Pop)

Ekstra Ekstra!! Seattle-skapningar til angrep med årets hittil heitaste melodiar. Fortjenar feite overskrifter.

Flere:

Madder Mortem - Desiderata
Information - Biomekano