10 på topp fra 2005 - Emil Nikolaisen

2005 har vært et stort år for Emil Nikolaisen og et gjennombrudd for hans Serena Maneesh. Den selvtitulerte platen som ble gitt ut på HoneyMilk har ikke bare blitt kritikerrost her hjemme, også i utlandet har den fått ganske stor oppmerksomhet, og det før den har fått særlig distribusjon. I etterkant av utgivelsen turnerte Serena med The Dandy Warhols i Europa. 2006 ser ikke ut til å bli et mindre travelt år for bandet. I januar venter en utsolgt konsert på New Yorks Mercury Lounge, før en lengre USA-turné i mars. En avtale med et større internasjonalt plateselskap skal være under arbeid.

I tillegg til å jobbe med egne ting, kjennes Emil Nikolaisen som en meget musikk-interessert herre. Dette er dette er de Emil likte best av de mest "relevante" platene han fikk skaffa seg i 2005:

Feathers - Feathers

LP
Anskaffet ene og alene for det fantastiske kuttet Past the Moon, men det er sannelig mye annet vakkert her også. Ikke de eneste adoptivbarnebarna av Incredible String Band, Current 93 etc, men det var en forfriskning å fakke meg selv i reservasjonsløs kjærlighet for denne lille komposisjon.
» [vis produktdata]

Boards of Canada - The Campfire Headphase

CD (Warp)
Brødrene Boards fortsetter sin reise inn i sitt rike. Kjent hest, kjent ridder - men det er deres rike og her trives jeg.
» [vis produktdata]

The Loch Ness Mouse - 11-22

CD (Perfect Pop)
Softrockbølge?? Ha-ha! Hør sluttfrasene, 2. vers på Golden Trumpets og avslutnings-bridget på A Name For 2002 og kjenn at dette er langt mer enn typisk godt norsk! Nå endelig også med Jørn Oddvar Dennis Wilson Åleskjær på hovedsang og en mer involvert herr Krogedal med herlig bassfreq. En herlig langfinger til alle som klør seg oppi r/&%&%tata etter å diktere hvor folk skal styre gangen sin!
» [vis produktdata]

Volt - Romeo K.O.

CD-EP (Exile On Mainstream)
Dæsken heller, turnerte med denne trio (da kalt Roerhedds) i min ungdom. Nå virker de begynne bli "seriøse". Tung snerring kokt på råtne Melvins- øreganger og til tider meeget mye bedre enn alle disse grusomme stoner'sa med über-baller.
» [vis produktdata]

Isaiah Owens - You Without Sin Cast the First Stone

CD (CaseQuarter)
Isaiah Owens synger the blues uten noen annen strategi enn å synge den slik den er. Derfra er det opp til meg som hører på.
» [vis produktdata]

Stereolab - Oscillons From the Anti-Sun

CD (Too Pure)
Et av mine all- time favorittorkestre oppsummerer. Jeg gråter hvor bra de kan være til tider. Det er klart denne må på slik ei liste!
» [vis produktdata]

The Fall - The Complete Peel Sessions 1978-2004

CD (Sanctuary)
Du kan forsyne deg flere ganger!
» [vis produktdata]

Gonzales - Solo Piano

CD (No Format)
Solo piano! En tangent om gangen! Vakkert #2.
» [vis produktdata]

Birch Book - B'eirths Birch Book

CD
Gjøkuret fra In Gowan Ring introduserer herved sitt noe mer "moderate" jeg. Det når kanskje ikke like høyt og dypt på denne slik han har vane for i det stille, middelaldersk dramatiske (nevnte IGR). Det er imidleritd ikke vanlig å høre slik musikk med fortrolighet i dag.
» [vis produktdata]

Bardo Pond & Buck Paco - Bog

CD (Black September)
Det er fest i stua hver gang Bardo Pond spiller opp til ny dans!
» [vis produktdata]

Emil Nikolaisen understreker også at han likte det lille han hørte av Broadcasts Tender Buttons, Ariel Pinks nye, Boredoms og Årabrot.


(11.01.06)

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Pow Pow - Last Days On Earth

(Fysisk Format)

Pow Pow har blitt helelektronisk, og gjennomfører forvandlingen med stor stil og kosmisk eleganse.

Flere:

Devendra Banhart - Cripple Crow
The Flaming Lips - Yoshimi Battles the Pink Robots