Gjesteliste: André Borgen

Borgen stod bak en av de fineste norske utgivelsene i 2009. Staying Old (Humbug) er "en gitarorientert utgivelse, fra akustisk plukking til elektrisk eksperimenterende, med et ullent, nesten bedøvende lydbilde som pakkes rundt lytteren som en behagelig pute" mente vi på groove. Kanskje ikke så oppklarende, men med sin årsliste avklarer hovedpersonen selv litt av hva han har latt seg inspirere av i året som har gått.

- Et forsøk på en oppsummering av 2009 i tilfeldig rekkefølge. En nesten umulig oppgave, understreker Borgen til groove.

Zü - Carboniferous

CD (Ipecac)
Presis og morsom metall med sax. Det er dette som egentlig er Nu-Metal, Nu-Metal er hvert fall ikke Nu-Metal. Han fra Faith No More synger på et av spora. Han er gæren, eller later som.
» [vis produktdata]

Blank Dogs - Under and Under

CD (In the Red)
Blanding av Joy Division, Sonic Youth, Magoo, Guided By Voices osv. Shogaze-lo-fi-chillwave et eller annet. Står fint på egne ben selv om den ikke akkurat høres ut som 2009. Relativt slitesterk også.
» [vis produktdata]

Kevin Drumm - Imperial Horizon

CD (Hospital Productions)
Synes fjorårets doble Imperial Distortion var mega, og denne er nesten like bra. Denne karens musikk er dyp og allsidig.
» [vis produktdata]

Tonstartssbandht - An When

CD (Dœs Are)
Er de fra Canada? Eller Sveits? Jeg veit ikke men denne skiva er hvert fall gild, litt sånn "ute" pop-lo-fi-rock-Animal Collective goes Canada. Eller Sveits. De har gitt ut flere album i år og jeg syns denne er klart best av det jeg har hørt. Forflytter seg snart til over-undergrunnen om de fortsetter.
» [vis produktdata]

The Shadow Ring - Life Review 1993-2003

CD (Kye)
Jeg har ofte problemer med resitering av dikt med musikk inntil. Men det er egentlig far out å betegne The Shadow Ring slik fordi alt er integrert. Engelsk duo (?) med gitar og litt små-perkusjon eller lignende. Liker spoken word når det virkelig funker. En annen jeg syns får det til er Bill Drummond fra the KLF hvis soloplate Time fra 1986 jeg også har hørt endel på i år.
» [vis produktdata]

Diverse artister - Dirty French Psychedelics: Selected By Dirty Sound System

CD (Born Bad)
Alt fra Gainsbourg til kraut og exotica greier. Og den kan høres på uten at mora di vil skru den av. Mye aktiv panning for den som er opptatt av slikt.
» [vis produktdata]

Group Bombino - Guitars From Agadez Vol. 2

CD (Sublime Frequencies)
Jeg elsker etnomusikk (uten panfløyte) og denne er av det mer moderne slaget . Ikke ulikt Group Doueh på samme selskap (Sublime Frequencies) som spilte en fin konsert i 2009 på The Villa med Omar Souleyman. Ønsker meg mer "ordentlig" etnomusikk konserter i Oslo i 2010.
» [vis produktdata]

Pumice - Persevere

Vinyl 7" (Soft Abuse)
Pumice fra New Zealand har levert i årevis. Sett han spille i Norge hvert fall tre ganger, alltid like ubetalelig. Har vanligvis flere utgivelser enn dette på et år. Langspilleren Quo fra 2008 er et godt kjøp.
» [vis produktdata]

Jim O'Rourke - The Visitor

CD (Drag City)
O'Rourke gir ikke ved dørene. Han kunne sikkert lagd noe a la Eureka/Significance hvis han ville. Kanskje han ikke trenger penga? Tror jeg vil kalle dette pop- concrete eller formalisme.
» [vis produktdata]

Bill Callahan - Sometimes I Wish We Were An Eagle

CD (Drag City)
En gjenoppdagelse for min del. Likte Smog i sin tid uten at jeg skaffet meg noen skiver. Hørte det vel mest på Harald Are Lund (eller Marit Karlsen). Kunne han godt sunget litt "mindre" av og til, men en god plate 'lell.
» [vis produktdata]

Yoga - Megafauna

CD (Holy Mountain)
Kom over denne lille perlen på tampen. Lo-fi black metal og tapedroner.
» [vis produktdata]

Låt:
Bach - Wachet auf, ruft uns die Stimme
Hørte en del på klassisk i 09 og denne "låta" var av de beste. Solo-orgel. Perfekt hvis man er litt sliten. Forøvrig hørt i Mad Men.

Ellers vil jeg nevne: (MF) Doom, Ergo, Center of the Universe, Kjetil Hanssen, Sonic Youth, Neon Indian, Ducktails, Gary War, Zola Jesus...


(12.01.10)

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Opsvik & Jennings - A Dream I Used to Dream

(Loyal Label)

Opsvik & Jennings siste album er en sjarmerende affære, i grenselandet mellom det elektroniske og akustiske.

Flere:

Madder Mortem - Desiderata
The Shins - Chutes Too Narrow