Gjesteliste: Lars Myrvoll

Lars Myrvoll har i en årekke jobbet med improvisert musikk i skjæringspunktet folk, elektronika og jazz. Myrvoll var en aktiv drivkraft bak festivalen Safe as Milk, gir ut andres musikk og spiller i en rekke ulike konstellasjoner. I år utmerket han seg med den utsøkte soloplaten The Island, der han tegnet linjer "fra eldre amerikansk folk til nyere eksperimentalister/minimalister" i følge vår omtale.

Over jul kommer han med en plate sammen med The Perennial Medium på Safe As Milk (etiketten. Det er et ensemble bestående av Kari Rønnekleiv, Martin Taxt, Ole Henrik Moe Jr., Kyrre Laastad, Kjetil Møster og Myrvoll selv.

Her er Lars Myrvolls årsliste for 2009, som han har definert som "10 plater med høy frekvens i 2009. 7 nye, 3 klassikere."

Vetiver - Tight Knit

CD (Bella Union / Sub Pop)
Singelen Everyday kom med våren for meg i fjor. Bandets 4. plate. Vetiver spiller autentisk og jordnær americana/folk, og platene deres har vært fast sommer-soundtrack siden 2005.
» [vis produktdata]

Le Corbeau - Evening Chill/Montréal of the Mind

CD (Fysisk Format)
Den første plata; Le Corbeau kom ut i 2008, og er fremdeles en favoritt. Evening Chill/Montréal of the Mind er mørkere, merkeligere og har et cinematisk drag over seg. Rock noir av ypperste kvalitet.
» [vis produktdata]

Kråkesølv - Trådnøsting

CD (Diger)
Bittersøt nordnorsk romantikk med sykt bra driv. Fantastisk vakker musikk av fantastiske vakre folk!
» [vis produktdata]

Jay-Z - Blueprint 3

CD (Roc Nation / Atlantic)
Årets konsertopplevelse for undertegnede fant definitivt sted i Death Valley i Trondheim. Kanye West, No I.D., Timbo og Neptunes har produsert nesten hele Blueprint III, og det låter veldig, veldig bra!
» [vis produktdata]

Clark (UK) - Turning Dragon

CD (Warp)
Førstesporet New Year Storm er definitivt en av de hardeste låtene som kom ut av 2009. Man får lyst til å skru opp volumet. Lydbildet av musikken i de siste årene har vært preget av mye, og hard kompressorbruk. Man kan mene hva man vil om dette, men funker det, så funker det. Clark er høyt og konfronterende på en måte som får en til å tenke på både støymusikk og fjorårets Justice slager D.A.N.C.E.
» [vis produktdata]

Major Lazer - Guns Don't Kill People... Lazers Do

CD (Downtown)
Løssluppen og skamløs effektbruk, vanvittige beats, årets morsomste musikkvideo (Pon De Floor) og Prince Zimbo på gjestelista.
» [vis produktdata]

Snöras - Plague Waters

CD (Fysisk Format)
Landets kuleste rockeband-sound uten tvil! Gutta i Snöras spiller vanvittig bra, og låtene til Yngve Hilmo er utfordrende og hardslående vakre. Det er utrolig tilfredstillende å høre beinhard rock som man ikke har hørt før. En opplevelse som skjelden fant sted i 2009.
» [vis produktdata]

Kanye West - 808s & Heartbreak

CD (Roc-A-Fella / Def Jam / Island)
Shawn Carter ser Kanye West som hip-hopens Jimi Hendrix. En ting er ihvertfall sikkert, Kanye er den mest innovative karakteren på hiphopscenen på veldig lenge. 808s & Heartbreak er en moderne klassiker.
» [vis produktdata]

Fairport Convention - Live at the BBC

CD (Island)
4 CD-boks med materiale fra BBCs arkiv som jeg har hørt mye på i år.
» [vis produktdata]

Barbara Dane & The Chambers Brothers - Barbara Dane & the Chambers Brothers

CD (DBK Works)
En gammel Folkways utgivelse, som nå finnes tilgjenelig på spotify. Låta I Am a Weary and a Lonesome Traveller har rett og slett den fineste lyden jeg har hørt på opptak noengang.
» [vis produktdata]


(22.12.09)

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Mats Eilertsen - Flux

(Aim)

Eilertsens andre album med versjoner av europeiske folk-, jazz- og kunstmusikktradisjoner.

Flere:

The Clientele - Strange Geometry
Marissa Nadler - Little Hells