Sten Ove Tofts topp ti 2006

Toft bedriver mye av tiden sin på å lage smakfull elektronisk musikk som gjerne kan sorteres under både raffinert og ekstrem støy. Duoen Ryfylke, som Toft har sammen med Stian Skagen, har levert sterke album innen støyfeltet med en overbygning som handler om naturopplevelser. Toft har med andre ord sansen for det konseptuelle. Kanskje ikke rart med tanke på hans bakgrunn fra Kunstakademiet. Toft driver også selskapet Roggbif Records. Sjekk ut det selskapet for interessante nye plater. Toft er også aktiv i konsertserien Dans for Voksne, men også i andre booking/arrangørsammenhenger.

Her er Tofts 2006 i ti plater.

Årabrot - Rep.Rep

CD (Norway Rat)
Platen som unngikk de fleste årlige listene i 2006 siden den nedkom først i desember. Haugesundtrioen leverer med denne platen etter min mening noe av det beste som har blitt utgitt i Norge noensinne.
» [vis produktdata]

Wäldchengarten - Distractions

CD (Phisteria)
Danskene svikter aldri og viser styrke med nok et dronemesterverk som det er vanskelig å ikke sette på repeat.
» [vis produktdata]

Prurient - Pleasure Ground

CD (Load)
Black Metal-inspirert grumse-støy fra denne New Yorkeren. Hardtslående og feedbackhylende kaos gjør denne godbiten til en hard nøtt - og godt er det.
» [vis produktdata]

Whitehouse - Asceticists 2006

CD (Susan Lawley)
Legendene som unektelig har influert hele den moderne støyscenen slik vi kjenner den i dag. Selv etter 25 år er de fremdeles høyst vitale.
» [vis produktdata]

Wolf Eyes - River Slaughter

LP (Hospital Productions)
Den store hypen. SubPop utgivelsene kan bare gå og legge seg etter denne kraftdemonstrarsjonen av en dobbel LP. Den er så utsolgt som det overhodet går an å komme. E-bay Classic.
» [vis produktdata]

OvO - Miastenia

CD (Load)
Nok en Load-utgivelse på denne listen. En slags blanding av hardtriffende støyrock, improvisasjon og roligere "ballader" med knivstikkende vokal. Miastenia favner veldig bredt i uttrykket og blir med dette kåret til 2006 sitt musikalske svar på Rune Bratseth.
» [vis produktdata]

Testicle Hazard - Beauty of Nature

CD (Freak Animal)
Harsh noise leveranse fra Lasse Marhaug i samarbeid med finske Tommi Keranen. Full blås fra begynnelse til slutt. Alle andre bands pekefinger-aktige kommando om "Must be played at maximum volume" blir gjordt til skamme med denne platen, som man må sende ut nabovarsel for å spille.
» [vis produktdata]

This Is Music Inc. - The Christmas Album

CD (Black Label)
Nok en plate som havnet i dødvinkelen til "årets"-kåringene. Egentlig utgitt helt på tampen av desember 2005 og dermed (dessverre) forbigått i noenlunde stillhet. Denne platen er veldig unorsk og kanskje for bra til at Norge klarer å oppfatte det. Den best bevarte hemmeligheten i 2005/2006.
» [vis produktdata]

Utarm - Substitute of Dimension Hell

CD (Noise2)
Som Prurients Pleasure Ground har vi her nok en Black Metal-inspirert støyplate, denne gang signert norske Utarm. Jeg er kanskje litt partisk her siden jeg selv har utgitt den, men platen viser styrke og innebefatter en perfekt kombinasjon av to sjangre som internasjonalt fremstår som mer og mer særnorske for hvert år som går - nemlig Black Metal og Noise. Den nye hypen.
» [vis produktdata]

Daniel Menche - Beast Resonator

CD (Roggbif)
Nok en plate jeg selv har utgitt. Ja OK - forholdsvis egoistisk dette her, men jeg klarer ikke å unngå å være stolt over denne utgivelsen. Portland-baserte Menche leverer her en gjennomtenkt og helhetlig plate som varer drøye timen. Hissig perkusjon gjort dronete. Selv om den varer såpass lenge, føler jeg etter hver gjennomlytting at den knapt har passert halvtimen.
» [vis produktdata]


(17.01.07)

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Dungen - Skit I Allt

(Sublime Sounds)

Skit I Allt er ypperlig kur mot eventuelle høstdepresjoner, deilig melankolsk oppløftende i all sin tidløshet.

Flere:

When - Trippy Happy
Sleepy Sun - Fever