Supertramp

Supertramp er gruppen som skulle bli stor. Men i motsetning til dagens boyband lot den hollandske millionæren Stanley "Sam" August Miesegaes musikerne selv bestemme over det kreative. Skap dine drømmers band, jeg betaler, sa Sam, som ble kjent med Rick via et annet band Rick spilte i.

Sam lot imidlertid Rick Davies alene få oppgaven med å samle de beste musikerne han kunne. Rick skred til verket med entusiasme og satte inn annonse i New Musical Express. Roger Hogdson var en av hundrevis som svarte på annonsen som sa "Genuine opportunity", og det sa klikk med en gang på audition mellom ham og Rick Davies. Gruppen ga ut to album, men da suksessen fortsatt uteble satte Sam en stopp for pengestøtten. Selv han hadde mistet troen. Da bestemte Rick og Roger seg for å se seg om etter nye kolleger, og de hyret det som skulle bli den endelige besetningen. Sammen med Dougie Thomson (bass), Bob Siebenberg (trommer) og John Helliwell (saksofon) skapte de et av 70-tallets definitive album, Crime Of The Century (1974). Senere på 70-tallet flyttet de til Los Angeles, California, hvor gruppens eneste amerikanske medlem, Bob, er fra. Med tid og stunder ble gruppen også oppfattet som et amerikansk band og med supersuksessen Breakfast In America (1979) var de et fullendt poporkester. Albumet solgte nærmere 20 millioner eksemplarer.
(endret 30.03.02)

Medlemmer:

Anmeldelser:

Cover: Supertramp - Slow Motion (2002)

Slow Motion - Supertramp (2002)

CD(EMI Virgin)  (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)Supertramp var ikke død, men det sprudlende Supertramp er det.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Björk - Greatest Hits

(One Little Indian)

Björk slår et heftig slag for fred, frihet, demokrati, omsorg og nytelse.

Flere:

Kollwitz - Like Iron I Rust
Funeral Diner - The Underdark