2Pac / Tupac Shakur (Lesane Parish Crooks)

Brooklyn, New York, USA

2Pac har blitt av de nesten mytiske figurene i gangsta rap - og er en av nokså få artister som har gitt ut flere nye album posthumt enn de gjorde i live.

Tupac Amaru Shakur (døpt Lesane Parish Crooks) ble født 16. juni 1971 i New York, men flyttet mye rundt i USA sammen med moren og søsteren i barndommen. Foreldrene var separert før han ble født.

Som tenåring ble Tupac tatt opp ved Baltimore School of Arts, der lærte drama, og begynte å skrive rap. Før han var ferdig med skolen flyttet imidlertid familien til California, og Tupac begynte å leve et gateliv.

Han karriere som artist begynte som danser og roadie i gruppen Digital Underground, og han ble med på to av deres utgivelser som rapper: This is an EP release og Sons of the P (begge 1991). Samtidig skrev Tupac sitt eget materiale, og ga ut debuten 2Pacalypse Now i 1992.

Debutplaten ble en langsom hit, og solgte etter hvert til gull. En av låtene, Brenda's Got A Baby, kom seg inn på RnB Top 30, og Tupac...
>> Les hele biografien
(endret 20.06.03)

Anmeldelser:

Cover: Ja Rule - The Last Temptation (2002)

The Last Temptation - Ja Rule (2002)

CD(Murder Inc. / Def Jam)  (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)Ja Rule er blitt kjent for mange gjennom musikkvideoene til Jennifer Lopez og Ashanti. Det er ikke så vanskelig å skjønne hvorfor.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bonnie Prince Billy - Master & Everyone

(Domino)

Fra hjertet - til hjertet: På en drøy halvtime gir Will Oldham oss en evigvarende plate.

Flere:

Bonnie Prince Billy - The Letting Go
Belle & Sebastian - Push Barman to Open Old Wounds