Ut mot havet

British Sea Power til Trænafestivalen, Erlend Øye og Stein Torleif Bjella også meldt klare.

På Træna er de i ferd med å sy sammen programmet til sommerens festival, 33 nautiske mil til havs utenfor Helgelandskysten. Med fantastiske omgivelser er det lett å karakterisere Trænafestivalen som Norges fineste, og når programmet står i stil burde alt ligge til rette for en særdeles hyggelig festival i juli - i alle fall hvis været blir like eventyrlig som i fjor.

Træna slapp denne uken en bunke nye navn. British Sea Power kommer for å spille live til den klassiske dokumentarfilmen Man of Aran fra 1934. På en ny DVD-utgivelse av Robert J. Flahertys film har det britiske bandet laget nyskreven musikk, og det er dette de har med seg når de skal opptre i Træna Kirke under festivalen.

Erlend Øye og Ingrid Olav har begge vært på festivalen før og er også meldt klare i år. Og endelig finner vi en festival som har booket nasjonens beste låtskriver, Stein Torleif Bjella. Den svenske visehelten Stefan Sundstöm er også på plakaten til Træna.

Den lokale artisten Æ, som bor ca 17 meter fra havet, skal fremføre et bestillingsverk for en eksklusiv kirkekonsert under årets festival. Det meldes om skarpe kanter, oppføkka naturromantikk og generell visethrash, i en unik samling toner ene og alene for festivalen og dens publikum.

Ute i havgapet vil Moddi, Therese Aune (bildet) og Einar Stray gjør trippelkonsert. Av andre artister som er klare, nevner vi i fleng Dum Dum Boys, John Olav Nilsen og Gjengen, Kråkesølv, Hjalmar (Isl), Ingeborg Selnes, (ingenting)(S), Howl, Maskinen (S), FM Belfast (Isl), Bodø-nykomlingene The Pink Duo og Lars Vaular. Og flere vil komme til, programmet er ikke helt spikret ennå.

Træna har mange scener, der den mest spektakulære er Kirkehelleren på naboøya Sanna, hvor det blir satt opp båter i skyttel til. Det er ennå ikke fastlagt hvem som skal spille der, men det blir garantert flott nesten uansett.

Festivalen byr også på Klubb Kokkejævel hver natt, og dermed mulighet for dans for de som liker det.

Med sin beliggenhet langt til havs, er båt eneste transportmiddel dit. Derfor oppfordrer arrangøren folk til å pugge sjøvettreglene (!) før de setter kursen mot øyriket.

Træna 2010 går av staben 8 - 10. juli, mer om programmet og festivalen finner du på på deres hjemmeside.

Foto av Therese Aune: Sandra Jecmenicacomments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Stars - Set Yourself On Fire

(Arts & Crafts / City Slang)

Endå eit Montreal-band med lettennelige tonar.

Flere:

Espers - Espers II
Ed Harcourt - From Every Sphere