LUKE 12: Riddu Riddu 2011

Urfolksfestivalen Riddu Riddu fikk denne uken kulturprisen for 2010 fra fylkespolitikerne i Troms. Sjekk selv ut 20-årsjubilanten i vakre Nord-Troms neste sommer – du kan nemlig vinne festivalpass her!

Relaterte sider:

Riddu Riddu 2010

Foto: Marius Fiskum

Konkurransen er avsluttet. Riktig svar var så klart Mari Boine, og det visste Kristian Aambø. Vi gratulerer med festivalpass til Riddu Riddu 2011, og takker alle andre som deltok. Ny festival imorgen!

Riddu Riddu er såvisst ikke som festivaler flest. Fra en sped start som grillfest for en nysgjerrig generasjon som ville finne sine røtter i sjøsame-bygda Manndalen i Kåfjord i Nord-Troms, er festivalen i dag inne i varmen hos kulturdepartementet med knutepunktstatus. Mye har skjedd siden festivalen ble startet opp i 1991. Den lokale motstanden har snudd, og i dag fremstår Riddu Riddu som et viktig talerør for urfolk og deres kultur, både lokalt, regionalt og nasjonalt. Festivalen har også satt spor ute i verden.

Riddu Riddu er ikke bare en musikkfestival. I vakre Manndalen, med storslåtte fjell og mektig natur som kulisser, står også film og annen kunst på programmet. I tillegg settes politikk, språk, kultur og annen debatt på dagsorden. Festivalen har i løpet av sine første nitten år hatt en rekke celebre artister på programmet, og kjenner vi Riddu Riddu rett vil de nok slå på stortromma når de feirer 20-års jubileum neste sommer.

Vi har festivalpass, som kan bli ditt hvis du svarer på ett enkelt lite spørsmål!

ÅRETS UTGAVE AV RIDDU RIDDU HADDE TINARIWEN SOM HEADLINER DEN ENE KVELDEN, DEN ANDRE STO EN MARKANT SAMISK ARTIST ØVERST PÅ PLAKATEN - HVEM?

Send svaret ditt til konkurranse@groove.no innen midnatt 12. desember. Husk å få med fullt navn, adresse og telefonnummer, og merk eposten "Riddu Riddu 2011".

Riddu Riddu, som nylig også fikk en aldri så liten julegave fra kulturdepartementet pålydende 200,000 kroner, melder at de første artistene for 2011 slippes neste uke. Festivalen arrangeres 20.-24. juli, med musikkprogrammet i hovedfokus de to siste dagene. Mer informasjon om Riddu Riddu finner du på deres HJEMMESIDE.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Portishead - Third

(Go! Discs)

Trip-Hop er for Portishead noko som var. I 2008 utfordrar dei oss med andre tonar, og er minst like interessante.

Flere:

MJ Cole - Back To Mine - A Personal Collection For After Hours Grooving
Pernice Brothers - Live a Little