There goes the ice

Ny gratis singel fra konsertaktuelle Robyn Hitchcock, sjekk ut video og last ned herligheten her!

Foto: Stig Brøndbo

Den britiske kultlegenden Robyn Hitchcock kom i fjor ut med albumet Tromsø, Kaptein på samme norske label som også huser I Was a King - Hype City. Hitchcock fulgte opp med å delta på EPen Twilight Anniversaries som Frode Strømstad & Co (IWAK) slapp i fjor høst, selvsagt også denne på Hype City.

Dette virker å være starten på et fruktbart norsk-engelsk samarbeid, og mer kommer: Robyn Hitchcock er en av produsentene til det nye albumet til I Was a King (januar 2013), et album der han sammen med medprodusent Norman Blake (Teenage Fanclub) - begge har også bidratt musikalsk - har forsøkt å få fram essensen i de nye låtene til Norges beste fuzzpop-band i Egersound Studio i vår.

Mono

Robyn Hitchcock har virkelig funnet tonen med Frode Strømstad og Anne Lise Frøkedal, det er da også de to han har med seg på Monos intime scene onsdag 30. mai. Der byr legenden på sanger fra egen velfylte kiste, og kanskje får vi også noen drypp fra det ferskeste til IWAK.

Hitchcock spiller også på Blæst i Trondheim i sommer. For ikke å snakke om Egersund og Visefestivalen, der den britiske kultlegenden både spiller på egen hånd og sammen med I Was a King, når Strømstad & Co skal fremføre materiale fra det kommende albumet for aller første gang i juli.

There Goes The Ice

Fra London melder Robyn Hitchcock at han slipper ny 7" i disse dager. There Goes The Ice / Twitch For Sam Surfer er nummer fire i sjutommerserien fra Phantom 45s. Hvis du ikke har platespiller, melder sjefen at låtene ligger gratis og venter på nedlasting fra hans flotte hjemmeside, The Museum of Robyn Hitchcock.

There Goes The Ice har fått følge av en riktig så lekker video, som du kan sjekke ut under.

På tampen anbefaler vi uforbeholdent Robyn Hitchcock på en scene nær deg. Det er nemlig ikke hver dag det byr seg mulighet for intime musikalske møter med en av de fremste britiske låtskriverne de siste 30 åra. En låtskriver som fremdeles leverer makaløst fint både på plate og ikke minst fra en scene.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Paganus - Kalla

(Earthwood)

Paganus ivrer for at vi på nytt skal ikle oss skogspelsen og ikke bryte en kontinuitet som har vart i titusener av år.

Flere:

Harmonica Sam - Rocker No.1
Brandy - Full Moon