Jenteslipp

Øya med tre nye navn i dag, Cat Power, Laura Mvulah og Mona & Maria meldt klar for Middelalderparken i august.

Øya fortsetter å fylle opp plakaten til festivalen i Middelalderparken i Oslo i august. Programmet er ikke helt spikret ennå, mye er likevel på plass, konturene trer frem. Nye tilskudd til plakaten kom i dag med et feminint slipp der festivalen økte den kvinnelige andelen blant artister og band som skal opptre ganske kraftig. Debatten har vært oppe før, og vil nok fortsette. Øyafestivalen er uansett blant de beste i klassen når det gjelder kjønnsaspektet i programmet. Et program som kanskje mangler en kioskvelter eller to, men, som alltid, har flotte navn i mellomsjiktet og nedover på plakaten.

Cat Power er ført rett opp som headliner på Øyaplakaten. Indiepop-prinsessen har vært ønsket av festivalen i mange år, en typisk Øya-artist, gjennombrudd på 90-tallet, smygende stemme og et hengivent indiepublikum på begge sider av Atlanteren. Den amerikanske låtskriveren har samarbeidet med folk fra band som The Jon Spencer Blues Explosion, Foo Fighters og The Bad Seeds, samt Neko Case, Marianne Faithfull og Beck, for å nevne noen.

Det er nok noen år siden Cat Power leverte sine beste album, men hun leverer likevel fine plater fremdeles, noe fjorårets Sun er et bra bevis på. Tror nok mange gleder seg til konserten torsdag 8. august, der låtskriveren er satt opp i programmet.

Laura Mvulah blir i britisk musikkpresse trukket frem som et navn de forventer mye av. Soulkometen fra Birmingham slapp sin debutalbum tidligere i år, fredag 9. august spiller hun på Øya med et band i ryggen der flere av medlemmene er i familie med artisten, skriver festivalen i en pressemelding.

Lørdag 10. august spiller den norske folkpopduoen Mona & Maria i Middelalderparken. Den harmonisterke duoen slapp nylig sitt debutalbum til unison jubel i kritikerstanden. Noe som virker veldig fortjent da skiva imponerer med utsøkte vokalharmonier, luftig produksjon og et uttrykk egnet for svale sommerkvelder. Musikalsk snakker vi om en blå utgave av First Aid Kit, med mer folk enn country i blodomløpet, men med den samme stemmeprakten i utsøkte popharmonier. La oss håpe sola skinner!


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Magnet - On Your Side

(Ultimate Dilemma)

Engelske kritikere har trykket Magnet til sine bryst. Fortjent. Det beviser Even Johansen nok en gang med sitt nye bittersøte album.

Flere:

The Shins - Wincing The Night Away
The Sea and Cake - One Bedroom