Intervju: Kamikaze a Go Go

Kjente fjes i nytt Tromsø-band, videopremiere og konsert under TIFF denne uka. Vi har snakket med Kamikaze a Go Go om Dinosaur Jr, ambisjoner - og filmfavoritten Sideways som fikk vokalisten til å slå opp med kjæresten.

Foto: Gøran Stensrud

Kamikaze a Go Go er ferskt som band, selv om medlemmene i en årrekke har markert seg i andre band i Tromsø. Vokalist Carl Christian Lein Størmer kjenner vi fra Turdus Musicus, hardcore-bandet som det siste tiåret har markert seg med tre album og flere turneer verden rundt. Morten Rydland Høyning klasker til vanlig takten i Taliban Airways og Desert Highway, samt en rekke andre band i nord. Musikkjournalisten er også bookingsjef på Rock Mot Rus. Sammen med gitarist Lars Dalheim (Box of Mothers) og bassist Terje Arntsen (Betablok) har Størmer og Høyning i løpet av det siste halvåret funnet bandets form og uttrykk. Debut-EP er spilt inn og er nå til miksing i The Blasting Room i USA. Utgivelsen kommer på 10”, samt digitalt, og ser dagens lys i februar.

Vi møtte Kamikaze-gutta for en samtale om støyende hard indie, ståa i Tromsø-rocken og ikke minst film. Det er jo fimfestival i Tromsø nå, og der er Kamikaze a Go Go inne i varmen med visning av fersk musikkvideo (som du også kan se litt lenger nede i denne artikkelen) og konsert senere denne uka.

- Det begynte under Bukta sist sommer. Morten og jeg hang i baren på Blårock en natt, og ble enig om å starte et nytt band. Da vi senere møttes i øvingslokalet fant vi ut at vi ønsket å spille musikk med ekko fra den amerikanske 90-talls indiescenen. Vi ville høres ut som Dinoasur Jr, på et vis. Men da Lars Dalheim dukket opp med sin gitarlyd ble det noe hardere og raskere. Vi er likevel influert av J Mascis & Co, selv om det kanskje ikke er så lett å høre, forteller Carl Christian Lein Størmer til groove.no.

Og støyrock. Og indie. Og hissig bråkepunk, lyder det fra de andre.

- Vi bestemte oss raskt for at dette ville vi satse på. Etter bare noen få øvinger booket vi studiotid – og møtte opp med blanke ark, noe som lot seg gjennomføre fordi vi også med Terjes inntog på bass fort fant ut at dette var et prosjekt fylt med leken energi. Det kan også være utviklende å legge lista høyt og bare la det stå til. Størmer snakker om ekstremt positiv energi, noe også Morten Rydland Høyning bekrefter.

- Med Taliban Airways i hvilestilling var jeg klar for å være med å utvikle noe nytt. Bandet startet som prosjekt, men er nå seriøs satsning. Vi rakk ikke fristen til by:Larm, men satser nå for å få Kamikaze a Go Go opp og frem. Å fortsette å spille stripa mellom Blårock, Bastard og Driv, med ennå et band, frister ikke lenger. Da kan jeg heller legge stikkene på hylla til fordel for journalistjobben, platesnurring og konsertbooking, ikke minst for hjertebarnet Rock Mot Rus, sier en mildt sagt travel Morten Rydland Høyning – på vei til studio og pålegging av tamburin for Desert Highway (nytt album under produksjon).

Ambisjoner

- Klart vi sikter på Bukta! Klubbkonserter og festivaler er det kortsiktige målet, selv om det må sies at Norge er lite, fortsetter Høyning. Se på Turdus Musicus. Oversett her hjemme, men reiser likevel verden rund. I fjor spilte de for eksempel et hav av konserter på tre kontinent, uten at norsk musikkpresse skrev noe som helst. At de heller ikke er tatt ut til by:Larm viser bare hvor selvsentrisk den såkalte bransjen er, fyrer trommeslageren løs. Turdus Musicus spiller for tusenvis av fans verden rundt, og fortjener respekt for det de har klart å få til. De satt ikke å ventet på at bransjen skulle hjelpe bandet fram, de gav bare faen og reiste ut i verden. Da blir det latterlig når alt her hjemme dreier seg om å være med på by:Larm. Som om dét betyr noe, sier en ironisk Høyning til høylytt latter.

Carl Christian Lein Størmer jobber som lege, men setter likevel av tid for å leve ut sin rock’n’roll-drøm med Turdus Musicus. Vokalisten er også en av drivkreftene bak Badlands, festarrangøren, skate og sko og platebutikken – og nå også plateselskapet. Badlands skal gi ut Kamikaze a Go Go, samt den første fullengderen fra ytterst lovende og støyende Box of Mothers – bandet som gjorde en av sine første konsertjobber, som syttenåringer, på Øya noen år tilbake. Badlands er også med på laget når TIFF inviterer til lanseringsfest for Kamikaze a Go Go torsdag 20. januar.

TIFF

Tromsø Internasjonale Filmfestival viser videoen Instigate To Rescucitate på utendørskino tordag og inne på Verkstedet senere på kvelden, der TIFF & Badland-festen også inneholder oppvarming med Fersk Fesk, Biiitch, VJ-battle med VHS i sentrum - og ikke minst debutkonserten til Kamikaze a Go Go.

Videoen Instigate To Rescucitate ble skutt inn tidligere i vinter på dugnad. Da hjalp det godt med støtten fra Introfondet, som ga de etablerte musikerne 25.000 kroner i støtte. Det er Cold Up Here Productions, kjent for en rekke snowboard-produksjoner, som har produsert videoen. Resultatet kan du se her:

Kamikaze a Go Go - Instigate To Rescucitate from Cold Up Here Prod. on Vimeo.- Kanskje litt uvanlig å debutere med en video, men ting har skjedd raskt for Kamikaze a Go Go. Vi er ennå et hemmelig band, moro da at filmfestivalen synes det er kult å jobbe med oss. Jeg er dessuten fan av festivalen. Har fulgt den i en årrekke, og vil gjøre det også i år, sier Lein Størmer og opplyser også om at han og resten av Turdus Musicus er på lydsporet til Ailo Gaup-dokumentaren Stempelridderen, som har premiere på TIFF onsdag. Vokalisten legger til at han har sett noen av sine filmfavoritter på TIFF - og ikke minst at festivalen har medført skjellsettende opplevelser.

- Etter å ha sett Sideways på TIFF noen år tilbake vaklet jeg ut fra kinoen med bankende hjerte og store følelser. Husker ennå følelsen av nummenhet etter å ha sett noe som grep meg noe enormt. Var da sammen med en dame, som svarte med et skuldertrekk og “helt OK”, på spørsmål om hva hun følte for filmen. Da skjønte jeg at dette ikke var noe å satse på(!), forteller Lein Størmer.

TIFF er en festival uten sidestykke i Norge. Med festivalen viser kulturbyen Tromsø muskler og setter sitt preg på en by som en ukes tid er i en slags positiv unntakstilstad, med ikke bare film, men også en rekke konserter og kunstutstillinger. Også resten av Kamikaze a Go Go er glad i film. Høyning skal sågar anmelde film på festivalen for avisa Nordlys.

Og siden groove.no også er i filmmodus (mer fra TIFF kommer!), oppfordret vi Kamikaze-kvartetten til å komme med sine favorittfilmer.

Carl Christian Lein Størmer (vokal)
1. Critical Conditions
2. Hardcore Logo
3. Sideways

Morten Høyning (trommer)
1. Goodfellas
2. Reservoir Dogs
3. U-Turn

Lars Dalheim (gitar)
1. Toy Story
2. Jurassic Park
3. Jurassic Park 2

Terje Arntsen (bass)
1. Kongen av Bastøy
2. Nokas
3. Spiderman 2


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Le Corbeau - Moth on the Headlight

(Fysisk Format)

Le Corbeau har forkastet minimalismen og sendt skissene i kverna sammen med fuzz, støy og renskåren rock. Og resultatet lar ikke vente på seg.

Flere:

The Bambi Molesters - As The Dark Wave Swells
Ed Harcourt - From Every Sphere