Songs of love and hate

Den skjeggete kritikerfavoritten Josh T. Pearson til Norge. Konsert på Blå i Oslo torsdag og på Trænafestivalen lørdag.

Relaterte sider:

Last of the Country Gentlemen - Josh T. Pearson (2011)

Josh T. Pearson

Foto: Steve Gullick (forsiden) & Scott Hartzler

Texaneren Josh T. Pearson sto i spissen for Lift To Experience, trioen som et drøyt tiår tilbake sto fram med brennende apokalypse, legendariske konserter og et ganske så suverent album med The Texas-Jerusalem Crossroads (2001). Bandet gikk i oppløsning etter den første og siste skiva, deretter ble det stille fra Pearson.

I fjor ble stilheten brutt med soloalbumet Last of the Country Gentlemen, en spartansk og smertefull plate i arven fra Hank Williams som fikk mange kritikere og musikkelskere til å hente fram superlativene.

Mesterverk

Last of the Country gentlemen fikk full pott (7/7) her på huset. Vår anmelder Oddmund Berge karakteriserte albumet som et spartansk og episk mesterverk, og trakk paralleller til den nattsvarte siden av Bonnie Prince Billy. Han fant også ekko fra On the Beach (Neil Young), The Boatman's Call (Nick Cave) og Songs of Love and Hate (Leonard Cohen). Om Pearson skriver Berge:

"Han er intenst til stades, han er i feber, desperasjonen kryp rundt anklane hans, ein brann brenn midt inne i han, han har noko han må få sagt, noko han må tilstå, han syng det. "

"Mest av alt handlar dette om kjærleiken, men altså ikkje heilt den same som Salomo i si tid såg det verdt å prise med høgsong. Pearson er nok heller der Mykle var og ser på kjærleiken som ein einsam ting. Og ikkje minst som ein upålitelig fylgjesvenn. Så la oss kalle dette for Pearsons lågsong. Eit knippe tyngande skriftemål."

De som var så heldig å oppleve Josh T. Pearson da han besøkte Norge i fjor, vet hva vår anmelder snakker om.

Denne uka er Pearson tilbake. Torsdag (5. juli) står texaneren på scenen på Blå i Oslo og to dager senere vil en utsolgt Trænafestival få oppleve en låtskriver utenom det vanlige. En artist som dykker i naken tristesse, men også har smilet på lur bak Motörhead T-sjorta og et stadig voksende skjegg.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Karl Seglem - Femstein

(NOR-CD)

To horn i pannen, ei fele som spiller som Fanden, sjamanrytmer og et snev elektronikk - Femstein er Karl Seglems muligens beste plate!

Flere:

The Shins - Chutes Too Narrow
Deathprod - Deathprod