Mark Lanegan til Tromsø

Legenden headliner Aurora Rock i Tromsø, et nytt arrangement med fokus på rock som går av stabelen i februar.

Foto: presse

Aurora Rock tar i bruk hele Kulturhuset i Tromsø og byr på omlag 10 artister og band den siste helga i februar neste år. Nærmest en festival, selv om arrangørene missliker ordet. Første slipp viser uansett at arrangørene sikter høyt.

Mark Lanegan er ikke noen hvemsomhelst innen rocken. Han har frontet band som Screaming Trees, Queens of the Stone Age, Gutter Twins og Soulsavers, og innehar også en bunnsolid og kritikerrost solokatalog, for ikke å snakke om de to geniale skivene sammen med englerøsten Isobel Campbell, som vi har fått de siste åra.

Med sin mørke stemme, marinert av røyk og børst, har låtskriveren Lanegan ikke rent få likhetstrekk med en sann original som Tom Waits (ta også med legender som Nick Cave og Johnny Cash). Dette gjelder også den musikalske innpakkingen med elementer fra blues og soul som støtte til mørklagt rock fra skyggesiden. Mark Lanegan startet som en av grungens storheter, for mange er det likevel det han har gjort i etterkant som gjør Lanegan til en av de store stemmene innen rocken de siste to tiåra.

6. februar slipper Mark Lanegan sitt første album med solomateriale siden klassiske Bubblegum i 2004. Blues Funeral er tittelen på det kommende albumet, og det er dette som fører gravrøsten over til Norge med band. Lanegan åpner sin europaturné i Tromsø 24. februar.

Aurora Rock, som går av stabelen 24 - 25. februar, lover flere navn i tiden framover.

Vi byr på en smakebit fra Mark Lanegans kommende album, under ligger første singel The Gravedigger's Song. Digg i vei!

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sharon Van Etten - Tramp

(Jagjaguwar)

Med slike songar, med slik ei plate veks Sharon Van Etten fram og blir ei av dei beste stemmene vi har for tida.

Flere:

TV on the Radio - Dear Science
Fleet Foxes - Helplessness Blues