Soulfest i vest

Charles Bradley og Sharon Jones & The Dap-Kings til Bergenfest 2012.

Foto: bergenfest.no

Bergenfest, som flytter utendørs neste år, slapp nylig de første navnene til sommerens festival på Bergenhus Festningsområde. For venner av heftig soul er det første slippet reneste julekvelden.

Charles Bradley albumdebuterte i en alder av 63 år, med en av de mest kritikerroste platene fra 2011. Debuten No Time For Dreaming skyldes tildels at artisten gjennom sin tidligere jobb som rørlegger, ble satt til å reparere toalettene til plateselskapet Daptone i New York. En representant fra plateselskapet oppsøkte håndverkeren på ekstrajobben som sanger på en sliten klubb i Brooklyn. Der fikk han oppleve Bradleys strålende versjoner av klassiske soul-låter. Resten er en lykkelig historie om at det aldri er for sent å debutere som plateartist.

Charles Bradley & His Extraordinaires spiller på Bergenfest fredag 22. juni.

En annen storhet innen retrosoul er Sharon Jones , som sammen med bandet sitt, The Dap-Kings, også er klar for Bergen samme dag som Bradley. Jones slapp albumet Soul Time, til flotte kritikker tidligere i år. Det er likevel på en scene det virkelig gnistrer av fyrverkeriet Sharon Jones. Det vet alle som så 57 år gamle Jones på Øya i august, eller andre steder i Norge som Sharon Jones har besøkt de siste årene. Hun får ekstatiske tilbakemeldinger for sine konserter, så her snakker vi nok om en kommende soulfest i vest.

Bergefest 2012, som går av stabelen 21 - 24. juni, har også offentliggjort følgende navn: Lars Winnerbäck, Vetiver, Bernhoft, Opeth, The Duke Spirit, Baxter Dury, Team Me, Treetop Flyers og JD McPherson.

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


In the Country - This Was the Pace of My Heartbeat

(Rune Grammofon)

Bli med på landet inn i et velkjent landskap, og la In the Country få deg til å se det med nye øyne.

Flere:

Arve Henriksen - Chiaroscuro
Grey de Lisle - The Graceful Ghost