Bendiksenprisen til Stein Torleif Bjella

Ny utmerkelse til Norges beste låtskriver, som følger opp Spellemannpris og Prøysenprisen med å vinne Bendiksenprisen i 2012.

Foto: Knut Bry

Ny fjær i hatten til Stein Torleif Bjella som ble årers vinner av Bendiksenprisen, høytidelig overrekt av kulturminister Anniken Huitfeldt på GramArts årlige sommerfest på Parkteatret forleden. Med prisen fulgte en sjekk på 100.000 kroner. Kulturministeren leste opp juryens begrunnelse, da Bjella fulgte opp Spellemannpris og Prøysenprisen for 2011 med nok et trofé for peishyllen på gården i Øvre-Ål.

«Årets vinner har skapt et helt eget univers med sine tekster. Vinneren har norske tekster i fokus, og skaper en unik tilstedeværelse hos lytteren med sine sterke tekster og lune humor. Sangene handler ofte om små og store menneskeskjebner utenfor allfarvei. Artisten og tekstforfatteren er en moderne mann kledd i visedrakt som hele tiden tar tiden på pulsen.»

Bendiksenprisen er oppkalt etter Arne Bendiksen, som døde i 2009, og tidligere delt ut to ganger, og da har Karpe Diem (2010) og Ida Jenshus (2011) mottatt den. Nå var det Stein Torleif Bjellas tur, etter å ha gitt ut to av de mest kritikerroste norske norske platene de siste årene med Heidersmenn (2009) og Vonde Visu (2011).

Stein Torleif Bjella fikk tidligere i år Spellemannpris for Vonde Visu, et album som førte til et fortjent gjennombrudd for kritikfavoritten. Noe som har ført til et betydelig større publikum, større scener, flere festivaler og en høythengende utmerkelse som vinner av Prøysenprisen for 2011.

Bendiksenprisen kroner verket for en artist som steg for steg har gått løypa fra samfunnshus, campingplasser og små klubber, til kulturhus, storstua Rockefeller og headlinerstatus på norske festivaler.

Her på huset gratulerer vi en artist som vi har fulgt tett siden 2009. Vi ser også fram til festivalsommeren og flere konserter med Norges beste låtskriver. Her treffer du Stein Torleif Bjella i sommer:

25.05 - Eikhaugen Gjestegard
02.06 - Working Class Hero, Drammen
16.06 - Viser ved kanalen, Lunde
26.06 - Grevsenkollen, Oslo
29.06 - Ivar Aasen-tunet, Ørsta/Volda
19.07 - Wrightegaarden, Langesund
20.07 - Slottsfjell, Tønsberg
21.07 - Bukta, Tromsø
26.07 - Rudi Gard, Harpefoss
27.07 - Trollrock, Beitostølen
28.07 - Middelalderuka Kjemhus gård, Veggli
18.08 - Pstereo, Trondheim


På tampen tar vi med en herlig filmsnutt fra Træna i regi av Lydverket - som for øvrig melder at de legger ned på NRK1, noe vi synes er dumt.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fjorden Baby! - Se Deg Rundt i Rommet

(Fjorden Bizznizz)

Album nummer to fra Fjorden Baby! kan fort bli årets norske album.

Flere:

Neil Young - On the Beach
Sufjan Stevens - The Age Of Adz