Redecorate / Oslo Share

Ny sjutommer fra Norwegian Wood-aktuelle I Was a King, hør Redecorate/Oslo Share her!

I Was a King åpner Norwegian Wood-festivalen i Oslo førstkommende fredag. En dag som også inkluderer Band of Horses og Nick Cave and The Bad Seeds (spiller begge på Bergenfest dagen før, torsdag 13. juni), i sum noe som fort kan bli en av sommerens beste enkeltdager på festivalfronten. På papiret ser fredagen i alle fall storveis ut for de heldige med billett i Frognerbadet.

Vær tidlig ute er vår oppfordring. I Was A King, med celebert besøk på scenen (det er vel ingen bombe om Robyn Hitchcock er med i bandet), starter fredagen klokken 17.

Frode Strømstad & Co spilte nylig til stormende jubel på Mono i hovedstaden, og skal senere i sommer ha en gedigen slippfest for bandets ferske singel under Visefestivalen i Egersund. I Was a King er også klar for festival i det store utland, nærmere bestemt årets utgave av Festival Internacional de Benicàssim (FiB), i Spania – der IWAK spiller 21. juli, avslutningsdagen der The Killers, Jake Bugg og Black Rebel Motorcycle Club er headlinere.

Sjutommer og digitalt

Redecorate / Oslo Share slippes på sjutommer og digitalt på labelen K.Dahl 28. juni. Singelen er spilt inn i vår i Oslo og Seattle. Frode Strømstad og Anne Lise Frøkedal har denne gangen hatt følgende musikere med seg i studio: Ole Reidar Gudmestad, Bill Rieflin og Emil Nikolaisen. Jimmy Robertson står for miks, coveret står Kim Erlandsen bak, og resultatet er allerede gjort tilgjengelig.

De nye låtene er umiskjennelig lyden av I Was a King, med noen kanter, selv om det låter berusende lett med duft av både sommerenger og svaberg. Med fønvind i håret snakker vi om lyden av sommer der sol og pop smelter sammen til noe større.

All grunn til å glede seg til ny sjutommer. De som skal på Norwegian Wood førstkommende fredag, og/eller Egersund Visefestival senere i sommer, har også noe å glede seg til. I Oslo går I Was a King på klokken 17.15 fredag. Lurt å være tidlig ute, med andre ord.

Og så er det bare å trykke på play, og glede seg til festivalsommeren som denne uka starter for fullt.
Vi tar med en smakebit fra konserten på Mono nylig, som en liten sommerbonus til popfolket!

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Trygve Seim - Sangam

(ECM)

Jorda sett fra 10 til 1000 meters høyde. Man trenger ikke å bryte gjennom atmosfæren for å bli vektløs.

Flere:

Vapnet - Döda Fallet
St. Vincent - Actor