Jackie Leven til Norge

Den røslige skotske kulthelten tilbake til Norge med ny plate og omfattende turné på programmet.

Gothic Road er tittelen på Jackie Levens ferske utgivelse, en ny soloplate i den etterhvert massive diskografien til den tidligere Doll By Doll-vokalisten. Med sin definisjon på keltisk soul har Leven skapt et særegent musikkunivers, der ekko fra Van Morrison møter Levens eget uttrykk og tone, noe man kanskje ikke skulle tro var mulig da låtskriveren etter det skinnende kapitlet med Doll By Doll endte med ødelagt strupehode og heroin som trøst.

Leven har besøkt Norge en rekke ganger, sist sett av denne penn da han på strøkent vis varmet opp for Madrugada, da de gjorde sin siste konsert i Tromsø høsten 2008. I disse dager er den kritikerroste låtskriveren tilbake, og gjør en rekke konserter rundt om i det langstrakte land. Som historieforteller dykker Leven i eget univers og gir oss mystikk, kølsvart humor og regnfull realisme på løpende bånd, og har etter drøyt femten soloalbum, der mange er doble, enormt mange makaløse sanger på lur.

Røslige Leven var forøvrig også en av mange musikere som hedret punkpoeten Patrik Fitzgerald på den fine utgivelsen All Sewn Up (teller også navn som Motorpsycho, Jello Biafra, Terry Lee Hale, Geoff Berner, Israelvis og Betong Hysteria), utgitt av norske Crispin Glover i fjor.

Liverpool-supporteren og hedersmannen med eget whisky-merke, pleier å by på seg selv og levere konserter av høy kvalitet, der rørende kjærlighetshistorier og bitende sarkasme går hånd i hånd. Og hvis publikum vet å holde kjeft og heller lytte, er det fult mulig å høre keltisk musikkmagi i de frodige historiene som er blitt skottens destillerte varemerke.

Jackie Leven fyller seksti i juni, men før det gjør den på alle måter store mannen følgende konserter her på berget denne vårmåneden:

8. april - Dikselen, Haugesund
9. april - Madam Felle, Bergen
13. april - John Dee, Oslo
14. april - Bastard Bar, Tromsø
16. april - Prestengbrygga, Kabelvåg
20. april - Brøset, Trondheim
20. april - Credo, Trondheim
21. april - Credo, Trondheim
23. april - Grandkjelleren, Egersund
24. april - Cementen, Stavanger
29. april - Buddy Scene, Drammen
30. april - DNS Småscenen, Bergenfest 2010


Jackie Levens opptreden på Bergenfest blir forøvrig sammen med den norske spellemannen og folkemusikknestoren Knut Buen. Dette konseptet ble utprøvd på Kongsberg Jazzfestival i fjor, visstnok med stort hell, og fra Bergenfest meldes det følgende:

Konserten på Småscenen på ærverdige Den Nationale Scene er delt inn i tre avdelinger: én der Jackie Leven opptrer alene, én der Leven og Buen spiller sammen og avslutningsvis en avdeling der Knut Buen spiller alene. Som en kuriositet kan det nevnes at konserten vil finne sted i kulissene til black metal-musikalen "Svartediket"…

Tilslutt en smakebit fra Levens flotte katalog, og en anbefaling til konsertfolket om å sjekke ut en storartet singer/songwriter når han sveiper innom en by nær deg.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bryan Ferry - Frantic

(Virgin)

Bryan Ferry og de gamle gutta ser fortsatt framover. Garantert rynkefri.

Flere:

Arve Henriksen - Sakuteiki
Bonnie Prince Billy - Beware