Fleet Foxes til Øya

Seattle-bandet tilbake tre år etter at de sjarmerte publikum i senk.

Foto: Wikimedia Commons

Fleet Foxes gjorde sin aller første festivalkonsert utenfor USA på Øya i august 2008. Det kritikerroste debutalbumet (6/7 i denne blekka) kom tidligere samme år og gjorde at bandet fikk fans verden rundt. Med myke harmonier og flerstemt sang sjarmerte nemlig Fleet Foxes platekjøpere og kritikere i senk – og endte inne på temmelig mange Topp 10-lister for året med sin sommergrønne lykkepille i albumformat.

På Sjøsiden tre år tilbake skinte sola, og bandet kvitterte med en fin konsert - der låter som Mykonos, Your Protector, Oliver James og White Winter Hymnal fikk fram brede smil hos et entusiastisk publikum. Mange gleder seg nok stort til å se de amerikanske folkrockerne igjen.

Fleet Foxes kommer med etterlengtet nytt album i løpet av våren. Robin Pecknold, Skyler Skjelset og resten av bandet lover en personlig plate som oser av vestkyst, og som tekstmessig er sterkt influert av Graham Nash. Vi gleder oss!

Fleet Foxes spiller i Middelalderparken torsdag 11. august.

White Winter Hymnal from Sean Pecknold on Vimeo.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Geoff Berner - Whiskey Rabbi

(Black Hen)

Fordjup deg i Ordet, la delirisk Palinca-rus rase gjennom systemet og kast deg inn i eit sirkus av heftig sigøynardans og sørgmodige klezmer-tonar.

Flere:

Balkan Beat Box - Nu Med
Pinetop Seven - The Night's Bloom