The Bevis Frond på toget

11 år etter siste besøk kommer Nick Saloman & Co tilbake til Norge, popmagikerne American Suitcase varmer opp på Last Train i november.

Fra hovedkvarteret til Last Train kom det røyksignaler om noe hyggelig i gjære forleden. Britiske The Bevis Frond er klar for en av Oslos minste og kuleste scener 28. november, 11 år etter at Nick Saloman & Co besøkte Norge sist. Vi snakker ikke akkurat om noen kioskvelter, selv om bandet har mange stjerner i indiverden der de regnes som et vaskeekte kultband. Konserten i Oslo i høst er under Øya Open-paraplyen - et helårig konserttilbud fra Øyafestivalen som i høst også inkluderer Factory Floor på Blå 15. oktober og Pantha Du Prince & The Bell Laboratory i Oslo Konserthus 3. november.

The Bevis Frond har de siste åra fått opp dampen igjen med et par fine utgivelser, noe som også har ført bandet ut på vegen igjen etter å ha ligget i dvale i noen år. Bandets ubestridte sjef, låtskriveren, sangeren, multimusikeren og frontfiguren Nick Saloman, har gjennom prosjektet The Bevis Frond gitt ut en rundt 25 (!) album siden 1987, musikalsk i et landskap der melankolsk neo-psykedelia og vindskeiv power/drømmepop møter rocka utskeielser under alternativfanen.

Helaften

Saloman har også deltatt i andre prosjekter, som Bevis & Twink, Fred Bison Five og Outskirts Of Infinity. I tillegg har han stått bak fanzina Ptolemaic Terrascope og plateselskapet Woronzow. I høst er det imidlertid The Bevis Frond som gjelder. Som bayer i brød, rosinen i pølsa, eller noe i den duren, meldes det også at popfine American Suitcase (som vi dessverre mistet på Klubbdagen under Øya, hvor de spilte), skal varme opp. En heidundrende helaften for den rufsete (og nostalgiske) delen av popfolket i Oslo, med andre ord.

Torsdag 28. november er datoen på Last Train. Kun 100 billetter legges ut i baren og på Big Dipper. Løp og kjøp!

Høsten på Last Train ser forøvrig slik ut:

12. sep – Keezheekoni
15. sep – Gutterball 2013: Basement Brats
19. sep - Armatage Shanks
29. sep - Jucifer (US)
10. okt – Kari Harneshaug
17. okt - Jack Dalton + Zen Zebra (DE)
20. okt - Midnight Ghost Train (US)
21. nov - Bror Forsgren
28. nov - The Bevis Frond (UK) + American Suitcase
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bonnie Prince Billy - Beware

(Domino)

Djupare inn i countryen enn nokon gong. Men tru ikkje at han sviktar. Langt ifrå.

Flere:

Gluecifer - Automatic Thrill
Diverse artister - John Barleycorn Reborn – Dark Britannica