Viddeblues fra Atlanter

by:Larm-klare Atlanter slipper sitt debutalbum i mars, hør den første singelen her.

Foto: Kaja Bruskeland

Atlanter er inspirert av krautrock og suggererende ørkenblues. Bandet, med Jens Carelius og Arild Hammerø i spissen, beskriver sin egen musikk som dansbar viddeblues. Kvartetten er straks klar med sitt debutalbum, og slapp i dag første smakebit med singelen Kaktos.

Jens Carelius har de siste åra skapt seg et navn gjennom tre soloalbum. Låtskriveren har fått flotte kritikker, særlig for de to siste platene The Beat of the Travel (2009) og The Architect (2011)). Med Atlanter har Carelius tatt seg en pause fra solokarrieren og tatt opp igjen samarbeidet med Arild Hammerø, som han tidigere jobbet med i bandet Blues Run The Game, der også Siri Nilsen var medlem.

Arild Hammerø debuterte som soloartist med viseplata Dagen Som Gryr i 2008, og har også et album sammen med Daniel Herskedal på sin CV. Hammerø er også fast gitarist for elektronicaduoen Ost & Kjex.

Bak slagverket i Atlanter finner vi Jonas Barsten Johnsen, som også har spilt med Frøy Aagre, Bendik Baksaas, Disaster in the Universe, CCTV og Bjørn Charles Dreyer. Johnsen er også sentral på impro-scenen i Oslo.

På bass i det ferske bandet finner vi Morten Kvam, som tidligere har vært med på en rekke musikalske samarbeid i mange sjangere (Siri Nilsen, Terje Isungset, Per Jørgensen, Olav Dahle, Walter Thompson, Kevin Dean, Ot Azoi, Borge & Kvam, Polkabjørn og Kleine Heine, Push og Ine Hoem). Kvam har også bidratt på alle platene til Jens Carelius og debutalbumet til Arild Hammerø.

Atlanter spiller på by:Larm (Herr Nilsen, torsdag 14. februar) og slipper sitt debutalbun på Jansen Plateproduksjon 15. mars. Første singel ble sluppet i dag, og den kan du sjekke ut under.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Funeral Diner - The Underdark

(Alone Records)

Med The Underdark har emosjonell hardcore fått sin Sgt Pepper!

Flere:

Sufjan Stevens - Seven Swans
TeeBee - The Legacy