Helgelyd

Vi byr på musikk og videoer fra konsert- og festivalaktuelle navn som Thåström, Sergeant Petter, Crippled Black Phoenix, Æ og Hedvig Mollestad Trio, god helg!

Foto: presse

Working Class Hero i Drammen har sluppet hele programmet til sommerens festival. Sist vi hørte fra festivalen slapp de blant annet amerikanske Iris DeMent som eksklusiv headliner første dag. Nå er resten på plass. I Drammen kan folk mellom 31. mai og 3. juni få med seg navn som: Kaizers Orchestra, Stein Torleif Bjella, Daniel Norgren, Bernhoft, Susanne Sundfør, The Goo Men, Roger Græsberg & The Anti-Music Bonanza, Phone Joan, Einar Stenseng, Delware og Hedvig Mollestad Trio.

Hedvig Mollestad Trio debuterte med albumet Shoot! i fjor, til særdeles fine kritikker - noe trioen også har fått for sine konserter. Bandet har markert seg, blant annet på årets by:Larm, og følger opp med flere konserter. 20. april spiller den progressive og hardtslående trioen på Nasjonal Jazzscene i Oslo, 2. juni er de klar for festivalstayeren Working Class Hero i Drammen.Moddi og Æ er nye navn på plakaten til Bukta. Festivalen i Tromsø rydder med dét plass for flere singer/songwritere på sitt program, det siste slippet attpåtil 100% nordnorsk. Programmet begynner med dette å ta form, av andre navn på plakaten kan vi nevne The Cardigans, Wolfmother, The Jayhawks, Lissie, Lars Winnerbäck, Stein Torleif Bjella og Graveyard.

Moddis konsert i nord blir en oppvarming av nye låter, to uker før Senjaartisten starter jobben med nytt album i studio.

Æ alias Erling Riibe Ramskjell har fra sin base i Nordland gitt ut en rekke skiver de siste åra. Med mørke viser - som en Kai Bremnes på steroider - har låtskriveren også reist land og strand rundt som fast oppvarmer for kompisen Stefan Sundström - i tillegg til omfattende turneer på egen hånd. Fra Buktafestivalen meldes det om at Æ vil spille låter fra alle hans fire album til sommeren.Sergeant Petter & The Buddies er tittelen på det nye albumet fra vår favorittsersjant i Bergen. Petter Folkedal debuterte med flotte It's a Record i 2003, og har siden gitt oss flere fine album - årets utgivelse er intet unntak. Sergeant Petter & The Buddies spiller på Folken i Stavanger i kveld. Burde bli svært så hyggelig for de heldige med billett.Britiske Crippled Black Phoenix er klar for Parkteatret i Oslo på søndag. Bristolbandet slapp nylig sitt fjerde album, (Mankind) The Crafty Ape. Det eksperimentelle og lekne bandet blander stoner og folk med post-rock og progressive elmenter, med gode kritikker - også her på huset - som resultat. Perfekt søndagslyd ifølge noen i redaksjonen, noe du selv kan sjekke ut under.Lørdag står Thåström på scene til smekkutsolgte Sentrum Scene i Oslo. Den svenske legendens ferske album, Beväpna Dig Med Vingar, har jevnt over fått - fortjent - svært gode anmeldelser. Rebellen fra Ebba Grön fortsetter å gi oss strålende soloalbum, og leverer fremdels konserter av et format ikke mange matcher. Konserten på lørdag ble utsolgt på rekordtid. De med billett har selvsagt noe å se fram til, heldige jævler!
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


MoHa! - One-Way Ticket to Candyland

(Rune Grammofon)

Hos Moha! fører mer struktur til mer ekstase.

Flere:

Portishead - Third
Thelma & Clyde - White Line