10 år på en snurr

Café Mono feirer sine første ti år med omfattende jubileumsprogram denne våren.

Café Mono har siden 2001 vært en viktig scene og møtested for musikkinterserte i Oslo. Med hyppige konserter, oppegående DJs og nasjonens triveligste røykebakgård, har Mono gjennom 10 år holdt koken som en trofast følgesvenn, også for oss på groove.no - som er like gamle, og naturligvis skal feire vårt eget jubileum der. Det skjer 27. april, mer om dette kan du lese HER.

Mono har allerede startet sin jubileumsfeiring, men det er mer i vente. Mye mer. Utover våren har de en rekke godbiter i ermet, som viser at jubilanten etter 10 år på en snurr fremdeles er blant landets aller, aller beste konsertscener. For å trekke fram noe: Rockabillylegenden Robert Godon, The Lemonheads (som spiller hele klassikeren It’s a Shame About Ray), Hederos & Hellberg og Lambchops frontmann Kurt Wagner i tospann med Cortney Tidwell, er noe av det Café Mono byr på i nær framtid.

Her på huset sier vi hipp-hurra og gratulerer Mono med de første 10 åra. Vi benytter også anledningen til å ønske jubilanten alt godt for framtiden, og anbefaler samtidig konsertfolket til å delta i feiringa i Pløens gate utover våren.

Det smukke jubileumsprogrammet er som følgende:

04. april - Jaga Jazzist
08. april - Sondre Lerche m/band
09. april - Robert Gordon (US)
12. april – El Cuero + Lars Håvard Haugen
13. april - Mark Steiner & His Problems, Girl from Saskatoon
14. april – Little Scream (US)
26. april – The Lemonheads (US)
27. april - Groove 10 år: Samuel Jackson 5, Kollwitz, Simen Tangen
29. april – Hederos & Hellberg (S)
01. mai - Kurt Wagner & Cortney Tidwell (US)
02. mai - Slim Cessna’s Auto Club (US)
08. mai - Hayseed Dixie (US)
11. mai - Casiokids
12. mai - Jennie Abrahamson (S)

I tillegg må vi nevne Pete Molinari 16. mai, og ikke minst mannen bak en av årets aller, aller beste plater så langt (Last of the Country Gentlemen, 7/7 her på huset) - Josh T. Pearson, som spiller på Mono 25. mai. Dét kan fort bli en av årets store konsertopplevelser.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures

(RCA)

Queens of the Stone Age, Led Zeppelin og Nirvana bokstavelig talt i ett og samme band. Tiårets supergruppe? Mest sannsynlig.

Flere:

The Megaphonic Thrift - Decay Decoy
Aphex Twin - 26 Mixes For Cash