The Bloody Hollies, Blå Rock 10. mars

No nonsens, no bullshit, og en kraftfull oppvisning i at klassisk rock'n'roll selvsagt duger i massevis.

Relaterte sider:

The Bloody Hollies

The Bloody Hollies, unnfanget i New York og med San Diego som nåværende base, har gjestet Norge en rekke ganger på 00-tallet, men det er nå tre år siden vi sist hørte fra kvartetten. I Tromsø åpnet de sent onsdag en omfattende Europa-turné med klassisk og aggressiv rock'n'roll, dyppet i garasje, bluespunk og boogie og fremført med en glød som gjorde kvelden riktig så festlig.

Med vokalist og gitarist Wesley Doyle i front angrep The Bloody Hollies et noe glissent lokale med dødsforakt, og bablet blant noen etter en heller uinteressant fotballkamp ble – takk og lov – raskt stoppet da bandet effektivt viste fingeren til konversasjoner. Kvartetten hadde heldigvis fått snudd døgnet fra California-tid etter en sovepause i hovedstaden, og konserten var ikke merkbart plaget av reisetrøtthet. Tvert i mot virket bandet spillesugne og klar for å bevise at de fremdeles er å regne med.

Det er nå tre år siden Who to Trust, Who to Kill, Who to Love, men nå er ny plate spilt inn og rett om hjørnet. Repertoaret denne kvelden besto av en blanding av gammelt materiale og ferskvare brygget på stort sett samme formel. Det vil si gitardreven rock som forener råskapen til Sonics, MC5 og Murder City Devils med touch av gyngende boogie i ånden fra AC/DC, samt drypp fra bluespunken til Jon Spencer og White Stripes.

Med en tett rytmeseksjon i bunn, imponerte bandet i flekkene med smakfulle overganger og en vokalist som autoritært ledet sine tropper til angrep. Det er likefullt gitararbeidet som gjør bandet til det de er. Doyles effektive riff ble støttet opp av slidegitarist Joey Horgen, som pøste ut sobre og fete toner i et lydbilde som føltes ganske så barskt og som utover i konserten fikk deler av publikum til å gå temmelig bananas.

No nonsens, no bullshit, men en kraftfull oppvisning i at klassisk rock’n’roll selvsagt fremdeles duger i massevis. The Bloody Hoolies holder hus i San Diego, en by som også har gitt oss fine band som Rocket From The Crypt og Hot Snakes, og det musikalske slektskapet til disse og ikke minst bandet som har reist seg i deres ruiner – The Night Marches, er avgjort til stede. Sistnevnte huskes for en bunnsolid konsert på Øya to år tilbake, og konserten denne onsdagen på Blå Rock sto vel ikke noe særlig tilbake.

Med seg hadde forøvrig bandet noen av sine fonogrammer på rød vinyl. Pur porno for de av oss som har konvertert tilbake til formatet det hele startet med.

The Bloody Hollies spiller i Bergen i kveld.

Bilde fra bandets hjemmeside/ingen fotokreditering er oppgitt


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Neil Young - On the Beach

(Reprise)

Now I'm livin' out here on the beach, but those seagulls are still out of reach.

Flere:

Salvatore - Tempo
Monster Mike Welch - Cryin' Hey!