Mercury Motors brummer igjen

Det klassiske norske rockebandet Mercury Motors oppsummerer 25 år med turné, samleplate og nye låter.

Relaterte sider:

Mercury Motors

Foto: Marie Havre

25 år etter debutalbumet våkner det klassiske norske rockebandet Mercury Motors til live igjen. På den internasjonale kvinnedagen 8. mars slippes samlealbumet Rewind, som også inneholder tre helt nye låter. Dagen etter har bandet turnéstart i Moss.

Da bandet Can Can havarerte i 1987, bestemte tre av medlemmene seg for å fortsette samarbeidet. Per Vestaby og Jørn Christensen hadde allerede før Can Can gjort seg bemerket i band som De Press, Langsomt Mot Nord, Cirkus Modern, Veslefrikk og Bazar, mens Hansen på sin side også spilte i heavybandet Maverick. Da Can Cans tid var omme dannet de disse tre Mercury Motors, som året etter, i 1988, slapp debutalbumet This Is.

Plata var preget av gitarbasert rock med et voldsomt driv, og gjorde at trioen raskt opparbeidet seg en fanskare her på berget. Oppfølgeren Smash the Moon kom i 1990, og markerte at Mercury Motors så definitivt var blant de beste norske rockbanda på den tiden. Trioen hadde beholdt energien og trøkket fra debutalbumet, men også utvidet soundet ved å inkludere akustiske instrumenter og rolige partier. Smash the Moon regnes i dag som en klassiker blant norske rockalbum.

Utover 90-tallet fulgte Mercury Motors opp med albumene Abs. Garbage i 1992 (tittelen måtte forkortes etter en disputt med folkene bak Absolute Music-samleplatene), Sailors Onshore (1994) og Humbleberry Wine. Sistnevnte ble sluppet i 1996, og skulle bli Mercury Motors foreløpig siste ordinære album.

14 års pause

Etter dette var trioen involvert i blant annet The Young Neils, Thinkerbell, Cosmic Twang, og diverse gjenforeninger av De Press og i CC Cowboys. Per Vestaby ga ut to soloalbum i løpet av 90-tallet, med hjelp fra Jørn Christensen. Sistnevnte har også vært svært aktiv som produsent i Rodeløkka Studio, og som komponist av filmmusikk. Både Vestaby og Hansen har også vært involvert i Christensens filmmusikk, som musikere.

I 2010 fant Mercury Motors ut at 14 års pause var lenge nok, og bandet gikk i gang med regelmessige øvinger. Formålet var i første omgang å opptre live med materiale fra gruppas diskografi, men tre år senere er resultatet tre nye låter.

I anledning debutalbumets 25-års jubileum slipper Mercury Motors samlealbumet Rewind, hvor man i tillegg til de beste låtene fra gruppas fem album også får servert de nye låtene Tools, Bag of Dreams og I Fall.

Og selvfølgelig benytter Mercury Motors sjansen til ytterligere å befeste sitt rykte som liveband av rang. I 2013 vil bandet bli å se på scener over hele landet, fra mars til langt utpå høsten. De første stedene (flere kommer til) som kan glede seg til å se Mercury Motors gjenoppstå er:

Moss – Parkteateret, 09. mars
Trondheim – Blæst, 15. mars
Bergen – Garage, 16. mars
Oslo - John Dee, 22. mars
Hamar – Gregers, 23. mars
Drammen – Working Class Hero, 21. Mai


Vi runder av med en gammel godbit fra 1988 som vi fant på YouTube.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bryan Ferry - Frantic

(Virgin)

Bryan Ferry og de gamle gutta ser fortsatt framover. Garantert rynkefri.

Flere:

The Shins - Chutes Too Narrow
Throw Me the Statue - Moonbeams