The Cynics til Norge

Amerikanske garasjerock-veteraner med konserter landet rundt siste uken i mai.

Anført av grunnleggerne Michael Kastelic og Gregg Kostelich har det innflytelsesrike Pittsburgh-bandet holdt garasjerockfanen hevet siden åttitallet. Sammen med The Cramps, The Fuzztones, The Fleshtones og Dead Moon, sto The Cynics i front av en ny generasjon som i etterdønningene etter punken sparket nytt liv i sekstitallets viltre garasjerock. Debutalbumet Blue Train Station kom i 1986, og siden har bandet med ujevne mellomrom sluppet plater som har gjort de til favoritter for de som liker rufsete, røff og uforfalsket rock’n’roll.

I katalogen til The Cynics finner vi undergrunnsklassikere som Rock'n'Roll og Learn to Lose. Bandets siste utgivelse, Here We Are (2007), viste at Michael Kastelic & Co fremdeles holder dampen oppe, og fikk en blank femmer og rosende omtale da vi her på huset anmeldte platen (i adventstiden) med ord som:

"Selv om tempoet senkes her og der, står like fullt amerikanerne med en fot i garasjerocken og den andre i skitne sølepytter. Det betyr stilfull, barsk og primitiv rock'n'roll, lysår unna klam og glatt radioformatering. I disse tider, der det plastikksakrale terroriserer det offentlige rom, er det jaggu er godt det finnes band som The Cynics."

Verdt å nevne er også at Jørn Yngve Eriksen (Thee Mono Sapiens) har spilt bass i The Cynics en periode de siste årene.

Da en av våre favorittplatesjapper, Big Dipper, flyttet inn i sine nåværende lokaler spilte forøvrig bandet på åpningsfesten, og dit skal de igjen når The Cynics har satt av den siste uken i mai til konserter her på berget.

25. mai – Big Dipper, Oslo
26. mai – Garage, Bergen
27. mai – Gamla, Oslo
28. mai – Blå Rock, Tromsø
29. mai – Blæst, Trondheim
Intervju med Cynics på groove fra 2006 finner du
her.

Bilder fra bandets MySpace/ingen fotokreditt oppgittcomments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Death By Unga Bunga - Juvenile Jungle

(Spoon Train Audio)

Pur unge gutter fra Moss viser obskure veier tilbake til 60-tallets garagerock.

Flere:

Solveig Slettahjell Slow Motion Quintet - Pixiedust
Vidar Sandbeck - En fergemanns vise