The Garden tilbake i Oslo

Drøyt ti år etter at de stengte dørene sist, åpnet The Garden ny uavhengig platebutikk i Oslo sist helg.

The Garden har en lang og stolt tradisjon fra Norges eldste by Tønsberg. Med oppstart i 1986 (salg over disk fra 91) er platebutikken en av de lengstlevende uavhengige her til lands, og nå satses det stort ti år etter at butikken stengte sin forrige Oslo-avdelingen. Med store lokaler, kunnskapsrike ansatte og et rikholdig vareutvalg åpnet The Garden ny butikk i Skippergata 33 (øvre del, nabo til Filter) for noen dager siden.

Vinylen har gjort et bemerkelsesverdig comeback de siste årene. Etter mange år med nedleggelser av platebutikker både globalt og her til lands, virker det nå som om trenden er i ferd med å snu. Det har dukket opp nyetableringer som for eksempel Backbeat i Tromsø, og de største uavhengige platesjappene, som Apollon i Bergen og Big Dipper i Oslo, melder om økende omsetning og gode tider.

Big Dipper flyttet i høst inn i nye og større lokaler i Oslo. Og nå har også The Garden etablert seg i hovedstaden, der også stayeren Tiger pusher vinyl til folket fra Youngstorget.

- Det bør være plass for alle, sier daglig leder på The Garden i Oslo, Øistein Lorange Meyer, til groove.no.

- Vi vil nok gå hverandre litt i næringen i noen sjangere. Vi har likevel blitt møtt fint av både Big Dipper og Tiger, som er flotte butikker begge yo. The Garden vil ha et bredere utvalg innen for eksempel metal (alle irrganger), elektronisk, funk og disco. Dessuten vil vi utvide bruktavdeling i kjelleren. Om det er noen som har vinylsamlinger i god kvalitet som de ønsker å selge, er det bare å ta kontakt.

Etter mere enn 20 år i bransjen har The Garden opparbeidet et godt rykte, både blant harde samlerne og mer avslappede musikkelskere. Butikken legger listen høyt og strekker seg mot legendariske sjapper som Amoeba (LA), Sister Ray (London), Rough Trade (London) og Other Music (NYC). Det medfører et bredt utvalg av nye utgivelser, tidløse klassikere, enorme vinylbokser og flust av godbiter for en billig penge i bruktavdelingen.

- Vi vil selvsagt være behjelpelig med å skaffe det folk ikke finner i hyllene, opplyser Øistein Lorange Meyer.

Og da gjenstår det bare for oss å ønske lykke til med nyetableringen. Det er gode tider for vinylfolket i Oslo.

The Garden har åpent hverdager 11 – 18 og lørdager 10 – 17.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fra Lippo Lippi - In Silence And Small Mercies - The Early Years

(Rune Arkiv)

To nedstøvede kulturskatter til glede for musikkhistorisk interesserte, eller nytere av goth og post-punk.

Flere:

The Watch - Vacuum
Windir - Valfar, Ein Windir