Silence & Noise

Stum og støyende skrekk under TIFF 2011 i januar, da Årabrot, River to Aintry og Jabba the Butt skal lydsette tyske horrorklassikere.

Silence & Noise er en serie stumfilmkonserter som arrangeres tre kvelder under filmfestivalen i Tromsø i januar. Filmene er tidlige tyske grøsserklassikere, og blir akkompagnert live av markante band fra den norske undergrunnscenen.

Det hele foregår torsdag, fredag og lørdag under TIFF, i lokalene til kunstkollektivet Kurant på brygga ved skipsverftet, en ny arena for filmfestivalen. De tre happeningene blir en kombinasjon av filmvisning, konsert og fest. Arrangementene starter kl 23:00, og det blir åpen bar i lokalet.

Mens tyske skrekklassikere vises på lerretet, blir det både lokale og nasjonale navn på scenen på Kurant. De anerkjente støyrockerne Årabrot fra Haugesund skal spille til The Cabinet of Dr. Caligari, mens doom metal-bandet River to Aintry fra Oslo gjentar suksessforestillinga Nosferatu – a Symphony of Horror, som også ble vist under Stumfilmdager i september. Den siste filmen er The Golem: How He Came Into the World, som blir lydlagt av Tromsø/Sørreisa-bandet Jabba the Butt.

– Vi har hatt stumfilmkonserter på TIFF hvert år, men med dette prosjektet nå tar vi konseptet videre. Silence & Noise kommer til å bli en slags "festival" i festivalen, og jeg tror folk kommer til å bli begeistret. Dette blir kjempetøft, sier festivalsjef for TIFF Martha Otte.

SILENCE & NOISE

Torsdag 20. januar: Jabba the Butt / The Golem
Fredag 21. januar: River to Aintry / Nosferatu
Lørdag 22. januar: Årabrot / The Cabinet of Dr. Caligari


Mer info finner du HER.

Tromsø Internasjonale Filmfestival, som går av stabelen 18 - 23. januar, viser også stumfilmklassikeren Metropolis til live musikk av Cleaning Women, Nasra Ali Omar, Gudmund Rotevatn Østgård og Ivan Afanasyev.

Mer om TIFF finner du på deres hjemmesider.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Shining - Grindstone

(Rune Grammofon)

Jørgen Munkeby og hans Shining har overgått seg selv og skapt en plate som fascinerer, fenger og - ikke minst - imponerer.

Flere:

Turboneger - Scandinavian Leather
Simon Joyner - Out Into the Snow