Bildeserie: Aurora Rock 24. februar 2012

Den første utgaven av Aurora Rock i Tromsø gikk av stabelen med Mark Lanegan, The Cubical, Creature With The Atom Brain og Samling - se bilder fra arrangementet her!

Foto: Erica Restoften (flere i galleri som du finner ved å trykke på vilkårlig bilde)

Den første utgaven av Aurora Rock i Tromsø får skryt fra mange hold. Arrangementet gikk av stabelen i Kulturhuset i Tromsø med fire internasjonale navn på menyen fredag. Gravrøsten Mark Lanegan åpnet sin verdenturné som headliner, men i lokalpressen i Tromsø er det Liverpool-bandet The Cubical og belgiske Creature With the Atom Brain som får mest skryt.

Vi hadde fotograf til stede i Tromsø. Bildet øverst er av Mark Lanegan, som selvsagt holdt sin konsert i mørket, kun sparsomt lyslagt av røde lamper. Stilig å se på, men vanskelig å fange i kameraet. Under finner du også bilder av de andre bandene som opptrådde på Aurora Rock. Flere finner du i bildegalleriet!

The Cubical - med Dan Wilsons i front - innfridde i Tromsø med en røff blanding av blues, country, psykedelia og garasjerock, men var likevel lei seg for at de ikke får sett finalen i ligacupen i England søndag. Der spiller som kjent verdens beste fotballag, LFC. YNWA! (foto: Erica Restoften)

Samling var nominert til Grammis i Sverige for debutalbumet När Mullret Dövar Våre Öron Blir Vi Rädda. Bandet har fått mange venner i Norge med sin energiske og psykedeliske folkrock, og flere fans fikk svenskene garantert etter konserten på Aurora Rock. (foto: Erica Restoften)

Første band ut i Tromsø, Creature With the Atom Brain, har hentet navnet fra en låt signert Roky Erickson og 13th Floor Elevators. Musikalsk snakker vi om psykedelia og syrete rock, som ble belønnet med en femmer på terningen i avisa Nordlys. (foto: Erica Restoften)

Mørkets mester, Mark Lanegan, slapp nylig kruttsterke Blues Funeral. Konserten på Aurora Rock var den første på en omfattende verdensturné. (foto: Erica Restoften)


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Knife - Tomorrow, In a Year

(Rabid)

Riktignok ikke det samme på plate som i sal, men fremdeles fullstendig overlegent fra Skandinavias mest interessante band.

Flere:

Tord Gustavsen Trio - Being There
Fire! - You Liked Me Five Minutes Ago