Norske klassikere live

I forbindelse med Morgenbladets pågående kåring av tidenes 100 beste norske album, framføres flere av skivene live på forskjellige scener i Oslo i tiden framover.

Morgenbladet og Falck forlag inviterte 100 norske musikere til å stemme fram sine norske favorittalbum. Basert på en fordelingsnøkkel der det forsøkes å skape et Musikk-Norge i miniatyr, hvor det taes hensyn til hvor mange plater som kommer ut i de forskjellige sjangerne, folketall og geografi, er Topp 100 listen fra Morgenbladet en liste over tidenes beste norske album, stemt fram av musikerne selv.

I skrivende stund er vi kommet fram til 24. plass og Hjernen er Alene, signert deLillos. I tiden framover åpnes flere luker, og 11. november avsløres platene på de ti øverste plassene. Disse vil bli feiret på flere måter.

Alle platene ledsages av tekster i kåringen, disse vil til slutt bli samlet i en bok. I tillegg skal Falck forlag gi ut ti bøker, en bok om hver av de øverst plasserte platene.

Verdt å nevne er at mange av albumene som er stemt fram, og som har vært vanskelig å få tak i, nå trykkes opp på nytt i et begrenset LP-opplag (300). Mer om dette finner du HER.

I november og desember vil flere av albumene på Topp 100 lista bli fremført live på forskjellige scener i hovedstaden.

Andrej Nebb, som sammen med De Press visstnok spilte en fantastisk liveversjon av Product (nr. 96) i Kulturkirken Jakob i august, kommer tilbake til Norge. Nå skal Nebb, Lars “When” Pedersen og Bjørn Sorknes i Holy Toy spille Warszawa, i et storslagent arrangement på John Dee 3. november.

Trygve Mathisen lanserer sin nye bok Fra hardcore til a-ha – norsk postpunk 1980-1985 samme kveld. I tillegg gjør De Sjenerte en eksklusiv konsert. Warszawa ble nummer 20 i kåringen Morgenbladet topp 100.

Jan Eggum spiller sitt selvtitulerte debutalbum på Josefine Vertshus 11. november. Eggum vil også fortelle historien om platen - som ble nummer 68 i kåringen - underveis, melder arrangøren.

Thomas Dybdahl, backet av et knippe musikkvenner, skal i Kulturkirken Jacob framføre hele …that great October sound 12. november.

Ensemble 96 synger albumet som ble nummer 100 på MB-listen, Immortal Nystedt, i Sagene kirke, 15. november.

Det er ikke avslørt ennå hvem som kommer til Cosmopolite, 17. november, men arrangøren snakker om et av norgeshistoriens største og viktigste band, med masse gjester.

Norges Dylan, om han finnes, heter Ole Paus, og han spiller Garman fra 1972 i sin helhet på Josefine Vertshus 20. november. Albumet ble nummer 36 på Morgenbladets liste.

Ny dose Paus, som også spiller på Josefine kvelden etter, 21. november, og da er det debutalbumet Der Ute - Der Inne som skal fremføres. Albumet, som på listen ble nummer 54, har vært umulig å få tak i lenge, men gis nå ut på nytt i forbindelse med Morgenbladet Topp 100 og vil være til salg under konserten.

Biosphere spiller Patashnik i sin helhet - 33. plass på listen - på Blå, 24. november.

Valentinerne spiller Alt Kan Repareres på Rockefeller, 1. desember. Jokke & Valentinernes debutalbum er en påle i norsk rock. På MB-listen ble den nummer 26, og vil på denne konserten bli framført av originalbesetningen av Valentinerne – minus Joachim Nielsen selv, såklart.

Paal Flata m/venner går adventen i møte med å spille fenomenale Amsterdam Stranded (kåret til tidenes 28. beste norske album) på Rockefeller 4. desember.

I forbindelse med offentliggjøringen av topp 10 på listen vil det dukke opp flere arrangementer loves det fra Morgenbladet.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Tinariwen - Amassakoul

(Wrasse)

En gjeng tidligere krigere fra Mali med en plate som gir ørkenen liv.

Flere:

Antony and the Johnsons - Antony and the Johnsons
Beatnuts - Classic Nuts Vol. 1