Twilight Anniversaries

I Was a King + Robyn Hitchcock = sant. 5-spors EP, påfølgende norgesturné senere i oktober. Hør smakebiter fra det norsk/britiske samarbeidet her!

Da vi snakket med den britiske kulthelten Robyn Hichcock i vår, i forbindelse med utgivelsen Tromsø, Kaptein (Hype City), fortalte han også om inspirerende studiotid med Frode Strømstad og I Was a King. Nå kan vi høre resultatet på ep-en Twilight Anniversaries, hvor Hitchcock spiller gitar, er co-writer på en av låtene og også bidrar med omslaget til I Was a Kings første utgivelse siden popeventyret Old Friends i 2010.

Twilight Anniversaries er spilt inn i vår og sommer i Familyre Studio under oppsyn fra Daniel Smith, samt i kjelleren til CSX med Emil Nikolaisen og i Malabar Studio med Nick Terry bak spakene.

Resultatet, som du kan høre HER, vitner om et band som fremdeles høres ut som I Was a King, med drømmende solskinnspop og fuzza gitarer i skjønn forening. Parhestene Frode Strømstad og Anne Lise Frøkedal tryller nok en gang fram uimotståelige pophocks, og med Hichcock med på laget kan vel ingenting gå galt for bandet som korter ventetiden til ny fullengder med indiansummer og en knallert av en EP. 7. oktober er Twilight Anniversaries i salg, melder Hype City.

To uker etter plateslippet legger trioen Frode Strømstad, Anne Lise Frøkedal og Robyn Hitchcock ut på liten turné fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Der vil det ferske materialet bli utfylt med låter fra både katalogen til I Was a King og Robyn Hitchcock, fra sistnevnte betyr det nok smakebiter fra Tromsø, Kaptein – et album Frode Stømstad tok initiativ til å lage.

Dette samarbeidet ser vi virkelig fram til å høre fra en scene. Her er det bare å sette et kryss i kalenderen og skaffe seg billett til et sted nær deg, når den norsk/britiske trioen skal ut på veien og bevise at I Was a King + Robyn Hitchcock = sant.

21. oktober: Tromsø - Blå Rock
22. oktober: Egersund - Grand Kjelleren
23. oktober: Stavanger - Martinique
25. oktober: Kristiansand - På Hjørnet
26. oktober: Oslo - Revolver


Vi byr selvsagt på et par duggfriske smakebiter:

På tampen tar vi med et liveopptak av en tidlig utgave av låten Ferries, som også finnes i studiotapping på Twilight Anniversaries.

i was a king - new song (?) from paul kjervall on Vimeo.

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Robert Normann - The Definitive Collection 1938-41, Vol.1

(Normann)

Et stykke kulturhistorie - Robert Normanns musikk gjenoppstår i oppusset lyddrakt.

Flere:

Side Brok - Høge Brelle
Brandy - Full Moon