Ray Davies til Bukta

Låtskriver og frontfigur fra legendariske The Kinks er bekreftet til årets Buktafestival.

Ray Davies gjør sin eneste bekreftede konsert i Skandinavia denne sommeren i Tromsø. Den legendariske låtskriveren, gitaristen og vokalisten er kjent fra rockehistorien gjennom et av seksti og syttitallets aller største og beste britiske band; The Kinks.

Ray Davies har satset på solokarriere siden The Kinks gjorde sin aller siste konsert på Norwegian Wood i 96, men vi kan likefullt forvente en rekke klassikere fra en av sekstitallets aller beste kataloger når Davies setter sine bein i Telegrafbukta i sommer.

Ray Davies har gjestet Norge noen ganger de senere år, bla på Notodden Bluesfestival der han var headliner i fjor.

Det er også verdt å nevne at hans seneste soloplater fra dette tiåret har fått fine kritikker.

Med dette har Bukta avgjort fått på plass en headliner rettet inn mot et voksent publikum, men det bør neppe herske noen tvil om at også svært mange unge rockeinteresserte har et forhold til klassikere som You Realy Got Me, Waterloo Sunset og Till The End Of The Day - for å nevne noen.

At vi snakker om en overlegen låtskriver og et uhyre viktig band kan referansene på groove være en indikasjon på. The Kinks' innflytelse på populærmusikken kan knapt overvurderes og det er mange av dagens unge håp som står i stor gjeld til London-bandet.

Årets utgave av Bukta begynner å ta form. De siste dagene har svenske Moneybrother og lokale The Considerate Lovers blitt sluppet. Andre klare artister inkluderer Roky Erickson, The Sadies, Tommy Tokyo, Motorpsycho, bob hund og Kaiser Chiefs.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Tom Middleton & Diverse artister - The Sound Of The Cosmos

(Hooj Choons Ltd.)

Hvis du bare skal kjøpe én miksskive i år er Tom Middletons rundreise i house og chillout i løpet tre CDer det rette valget.

Flere:

Wire - Red Barked Tree
OutKast - Speakerboxxx/The Love Below