11. desember: Tommy Tokyo and Starving for my Gravy

Norges beste rockeband akkurat nå? Jepp, slår Magne Johnsen fast i dagens luke, der vi også kan friste med et par billetter som deles ut til konserten på Rockefeller 17. desember.

Tommy Tokyo er dagens luke i Julekalenderen, og det har lite og ingenting med skjegget å gjøre. 2008 er året da norsk rock mistet sitt største band, året der Rockettothesky fronter de norske jentefargene og ikke minst året da St.Thomas ble hyllet på imponerende vis. Den hyggeligste overraskelsen er like fullt en finstemt røst fra Østfold som slo ut i full blomst på en plate så modig og bra at man nesten mistet pusten.

Hva er det med Fredrikstad? Tja, si det. Men et faktum er at byen har satt sitt avtrykk på norsk rock i dette tiåret. Fenomenale Ricochets (RIP), underkjente Tellusalie og Tommy Tokyo & Starving for my Gravy har alle forløst noen av 2000-tallets fineste norske rockealbum – og de kommer alle fra plankebyen, Det kan selvsagt være tilfeldigheter, men jeg velger å tro at dette også er et resultat av de rike og stolte rocketradisjonene Østfold representerer, tradisjoner som strekker seg tilbake til punkens inntog på tampen av syttitallet - og for alt jeg vet ennå lengre tilbake.

Smear Your Smiles Back On ble av undertegnede rost opp i skyene her på huset, og karakterisert som en potensiell norsk rockeklassiker. Noen måneder senere er det bare å fastslå at den ikke har tapt seg en tøddel, her dufter det innpass blant årets aller beste skiver laaang vei. Denne høsten er det få album som har krevd så mye spilletid som Tommy Tokyos andre, en plate som med sitt rike uttrykk har bitt seg fast og ennå fremkaller salig musikklykke. Noe som for øvrig føles som en nødvendighet i denne plastikksakrale adventstid.

At jeg klarte å misse Tokyo på Øya i august er fremdeles irriterende, og typisk nok kansellerte bandet sin konsert på Blå Rock sist uke – dagen før det planlagte arrangement. Sykdom kan man selvsagt ikke gardere seg mot, og arrangør og band fant raskt frem en ny dato etter juleferien. 9. januar er kvelden som fort kan bli en intim konsertklassiker på Tromsøs kuleste scene, vi gleder oss!

Øya var selvsagt tidlig ute med en ny booking av nasjonens trolig beste rockeband akkurat nå, og hvis kvalitet er det som gjelder vil Tokyo & Co tapetsere er rekke norske festivalplakater til sommeren. Vel fortjent spør du meg.

Og endelig, på med nissedrakten og et rumlende ”Ho, ho – er det noen snille barn her?” - før blikket rettes mot 17. desember der vi skimter Tommy Tokyo og hans fenomenale Starving for my Gravy på Rockefeller. Vi har to billetter som kan bli dine helt gratis! Alt du trenger å gjøre er å si noe om hvorfor akkurat DU fortjener en konsertgave rett før jul. Vi er svak for smøring, men ellers er det kun fantasien som her setter grenser.

Svar sendes til bjorn.hammershaug ætt groove.no.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ed Harcourt - From Every Sphere

(Heavenly)

I'm aware that I'm speaking but the words come out wrong, So I'll put it across in a simple song.

Flere:

The Fall - Reformation Post TLC
Sade - Lovers Live