Lokal dobbelpakke

Bukta med nordnorsk folkemusikk og visehiphop som tøyer festivalens rockprofil, Pistol & Bart og Hekla Stålstrenga er klar for Telegrafbukta i juli.

Pistol & Bart mottok fine tilbakemeldinger, ikke minst her på huset, da duoen slapp sin forunderlige fine debut i vinter. Albumet var attpåtil dobbelt, og overbeviste med leken poesi og boblende skaperkraft, sitt tidvis slakke uttrykk og viltflyvende sjangersprang til tross. ...Rir Igjen fikk merkelappen potensiell nordnorsk kultklassiker fra undertegnede, og albumet har så langt ført tromsøduoen opp på plakaten til blant annet Træna- og Buktafestivalen til sommeren.

Visehiphop som tøyer strikken

Pistol & Bart tøyer strikken for rockprofilen Bukta forsøker å holde, noe vi for øvrig applauderer for. Duoen Erik "Tusj" Forsgren og Rudi Nikolaisen har siden 2007 bygd opp en kult rundt bandet, ved å spille rundt omkring på de aller minste scenene i Tromsø, med ujevne mellomrom og stort sett uten promotering. Det nye albumet har ført duoen ut til flere, med spillejobber også sør for polarsirkelen. På Bukta spiller Pistol & Bart på den minste scenen som siste band siste dag.

Da P&B slapp albumet i mars, hadde de slippfesten på den tidligere hvalfangstskuta Vulkana på bølgan blå, med bading og det hele. En fin liten videorapport derfra, fotografert og klippet av Kåre Johannes Inderberg, kan sjekkes under.Hekla Stålstrenga

Et annet band som tøyer, for ikke å si hekler, rockstrikken til Bukta er Hekla Stålstrenga, som åpner den største scenen siste dag på festivalen. Bandet blander inn folk, pop og rock og mye mer i sin nordnorske folkemusikktone, og er om ikke lenge (høsten) klar med nytt album. De to første skivene, Hekla Stålstrenga (2008) og Makramé (2011), ble begge nominert til Spellemannpris i folkemusikk-klassen, i 2011 slått av Never On a Sunday, soloalbumet til felespiller og komponist i Hekla Stålstrenga, Ragnhild Furebotten.

En storveis lo-fi-dokumentar om bandets bobil-turné ble nylig vist på NRK1. Kvintetten fikk for øvrig en hit i fjor med singelen Har Du Fyr, og har rykte på seg som et drivende bra liveband med vokalist Anne Nymo Trulsen – som slapp sin solodebut med lanseringskonsert i går - i front.

Hekla Stålstrenga ramser opp sine interesser med følgende: Kjøre buss, Tom Jones, gammeldans og trøorgel. Om alt dette også finnes i musikken til kvintetten med Ishavsbyen som base, kan sjekkes under tiårsjubileet til Buktafestivalen i juli.
comments powered by Disqus