A cold night for alligators

Roky Erickson er meldt klar for årets Buktafestival.

En ikke rent lite stolt Bukta-sjef Robert Dyrnes slapp nyheten om legendens ankomst til Tromsø i inngangen til påsken, og for mange er nok dette hyggeligere å tenke på enn korsfestelse, klabbete skiturer på klisterføre og vassen Kvikk Lunch.

Roky Erickson følger opp legendene The Stooges og Patti Smith på en utmerket måte, og konserten i Bukta blir eksklusiv for festivalen til sommeren.

I 2007 gjestet Erickson Øyafestivalen, med en konsert som feide unna all tvil og fremsto som en av de beste noensinne i Middelalderparken. Om konserten skrev undertegnede (noe høyt oppe) blant annet: "Vil likevel først og fremst bli husket fordi den var hårreisende bra, med en skremmende vital 60-åring som kraftfull spydspiss i et rock'n'roll-band, som med marerittaktig intensitet eksploderte i magiske musikalske øyeblikk fulle av bloddryppende, rørende kjærlighet".

At Roky Erickson er tilbake som en liveattraksjon er ganske så fantastisk, med tanke på årtier med sterke medikamenter og total stengsel mot verden. Kulthelten har mot alle odds greid å komme seg på beina, og med en råsterk katalog i ryggen - som strekker seg fra 60-tallets psykedelia med 13th Floor Elevators frem mot åttitallets garasjerocke-merkestein The Evil One - kan vi forvente klassikere på løpende bånd når en av rockens store stilskapere setter sine bein i Telegrafbukta i begynnelsen av juli.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Orb - Bicycles & Tricycles

(The Hexus / Cooking Vinyl)

The Orb er tilbake fra en kort dvale, denne gangen med et fokusert album bestående av merkevarebeskyttet dub, ambient house og flytende stemninger.

Flere:

Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures
Fleet Foxes - Fleet Foxes