The Sonics til Bukta

Garasjerocklegender til Norge for tredje og siste gang etter det overraskende comebacket tre år tilbake.

Foto: Silje Dahl Osnes

Amerikanske The Sonics er regnet som tidenes viktigste garasjerockband. På sekstitallet sto de i spissen for en vilter scene som la grunnlaget for punken ett tiår senere. Bandet gjorde comeback i 2007, og året etter gjestet de Øyafestivalen. Senere har de også spilt på Rockefeller, og til sommeren blir de headliner på Bukta i Tromsø.

Med seg har Gerry Roslie & Co en bunke klassikere som The Witch, Psycho, Strychnine, Boss Hog og The Hustler, låter som på sekstitallet rystet sine omgivelser og som fremdels fremkaller smil og rykninger i foten hos de fleste med forhold til sjangeren rock.

Fra The Sonics' konsert på Rockefeller i desember, rapporterte vi her på huset om et band som fremdeles holder koken:

"Når alt kommer til alt, er The Sonics noe så uvanlig som en velfungerende gruppe med gamle menn, som etter førti års pause fortsatt leverer sakene, og det med et stort ekko av sekstitallet og en meget tilstedeværende grad av rebelsk rockabilly-føring."

- Dette er siste gang The Sonics vil turnere Europa – og da er det sinnsykt kult at bandet gjester årets Bukta! Vi gleder oss som småunger til å få en innføring i rock av de som var med på å starte det vi kjenner som punk og garasjerock. The Sonics er forløperne og inspirasjon til nesten alt av kule band de siste 40 årene, sier festivalsjef Robert Dyrnes i en pressemelding.Bukta går av staben 15 - 17. juli.


comments powered by Disqus