Gøy på landet

Stan Ridgeway og True West på plakaten til Down on the Farm.

Man skulle nesten tro vi snakket om det glade åttitallet, da kulthelten Stan Ridgeway forlot superbe Wall of Voodoo og ble en slags norgesvenn med strålende The Big Heat. Down on the Farm har fått kloa i mannen som ikke har gjestet Norge på tjue år, og alt burde dermed ligge til rette for en nostalgisk stund for den norske ”Beat-generasjonen”. Med seg har forøvrig Ridgeway Desert of Dreams, hans første plate på sju år.

True West var sentral i Paisley Underground, en bevegelse i L.A. som fostret legendariske The Dream Syndicate og Green on Red på åttitallet. Med glødende gitarer ble denne bevegelsen helt sentral i den amerikanske gitarrocken som vokste frem i kjølevannet etter punken. På Gribsrød Gård blir det reunionkonsert med kultbandet.

Down on the Farm, som går av staben 7. & 8. august, byr på mer amerikansk musikk med Bastard Sons of Johnny Cash og garasjesoul-bandet Chooglin. Svenske Fatboy og Kristofer Åström & The Rainaways har også meldt sin ankomst. Fra festivalen meldes det om store forventninger til irske The Mighty Steff, bandet som vissnok er verdige arvtakere til fyllebøttene i The Pouges.

Ellers er det verdt å nevne at Haldens egne Ghostriders gjør sin første konsert siden 80-tallet på Farmen.

Henning Kvitnes og Onkel Tuka står også på plakaten i august, og flere navn vil komme meldes det fra Down on the Farm.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Koop - Waltz for Koop

(Superstudio Blå)

Svenske Koop imponerer med sommerlett og sval jazz, i det som trolig er den mest behagelige utgivelse så langt i år.

Flere:

Serena Maneesh - Serena Maneesh
Noxagt - Turning It Down Since 2001