Garasjefest

The 13th Floor Club med minifestivalen Weekender.

I samarbeid med femårsjubilanten Rockfest i Tromsø (se egen sak til høyre) trår The 13th Floor Club i Oslo til med en minifestival der garasjerock og tilstøtende herligheter står på menyen. I den mørke kjelleren på Garage vil 9 band stå på scenen 24. og 25. april.

Med bråkete punk, vindfull surfrock og svingende rockabilly på programmet, i tillegg til hissig garasjerock selvsagt, legges det opp til dansbar moro og eksklusive musikkopplevelser, der band fra Norge, Sverige, England og USA (ingen er på turné) er hentet inn i ens ærend for arrangementet.

Det raffe programmet er som følgende:

Fredagen byr på surf fra Oslo-bandet The Mobsmen, garasjerock fra stadig like tighte The Cheaters (bildet), mer surfrock fra svenske The Barbwires, og ikke minst en knallhard batalje mellom de britiske bandene Hipbone Slim & The Kneetremblers og The Kneejerk Reactions – begge disse med medlemmer fra mer kjente konstellasjoner som Thee Milkshakes, Thee Mighty Caesars, Thee Headcosts, Link Wray band, Holly Golightly band, The Snags og The Wildebeests.

Lørdagen toppes av New York-trioen Ghetto Ways, et band flasket opp på punkrock tilsatt elementer av soul og pop. Bandet var booket til Rockfest i fjor, men måtte kaste inn håndkleet i siste liten da frontkvinnen brakk håndleddet. I år gjør de nytt forsøk og vi krysser fingrene for at Jenna og resten av The Ghetto Ways kommer seg skadefrie over Atlanteren.

Dag to betyr også gjensyn med broderfolkets beste garasjerockband, The Maharajas, og sammen med tøffe Pirate Love og fremadstormende og brillefine The Masterpiece of Cake burde alt ligge til rette for en svingende lørdagskveld.

Weekender byr også på deejays som 13thFloor Erik, Reverend Billy Hill, Dr. Frankenfuzz og Farbror Fuzz. Det loves dessuten fjonge festivalbuttons til de som kjøper pass på forhånd. Disse koster 250 blanke kroner (for begge dagene) og er i forsalg på Big Dipper, Tiger og Garage.

groove finpusser danseskoene og benytter herved anledningen til å anbefale en helg i den utagerende rockens tegn.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Modern Lovers - Modern Lovers

(Beserkley / Sanctuary)

Tidlegare i år runda Jonathan Richman 60 år. I sin ungdom effektuerte han nokre rock'n roll grep som framleis er like verknadsfulle.

Flere:

Tanakh - Dieu Deuil
MoHa! - One-Way Ticket to Candyland