Riddu Riddu 2011

Fra glede til sorg og fortvilelse da terroren stoppet festen for 20-årsjubilanten i vakre Nord-Troms. Se bilder fra festivalen her.

Relaterte sider:

Riddu Riddu 2010

Timbuktu

Foto: Gøran Stensrud (klikk på bildet for tilgang til flere bilder i galleriet)

Urfolksfestivalen Riddu Riddu hadde i år 20-årsjubileum, noe som skulle feires med det største programmet noensinne. Artister, kunstnere og publikum fra de fleste hjørner i verden var samlet i vakre Manndalen i Nord-Troms da terroren rammet Norge. Noe som førte til at knutepunktfestivalens store feiring av 20 års utrettelig kamp for likeverd, respekt og vennskap på tvers av etnisitet, landegrenser og kulturer, endte opp med fortvilelse og dyp sorg over katastrofen som rammet Oslo og Utøya 22. juli.

Multikulturelle Riddu Riddu kansellerte siste festivaldag da omfanget av grusomhetene nådde oss alle. Artister og publikum møtte likevel opp på Riddu-sletta, og sørget sammen på en minnekonsert der mangfoldet, antirasismen og menneskeverdet sto i sentrum.

Et par dager før åpnet kulturminister Anniken Huitfeldt festivalen, som i år styrte mot publikumsrekord før kanselleringen siste dag. De første dagene av Riddu Riddu bød på konserter med blant annet Svante Henrysson (forsterket med lokalt orkester og kor), Niko Valkeapää, australske Blue King Brown og Timbuktu & Damn (med Lawra Somby fra Adjagas som gjest).

Publikum kunne også glede seg over forestillingen Kaffekopp og Salmebok, et møte mellom samisk og kvensk salmesang med musikere som Kristin Mellem, Herborg Rundberg og Aleksander Kostopoulos på scenen. Film, performance, debatter og billedkunst sto også på programmet.

Fotograf Gøran Stensrud fulgte årets Riddu Riddu, og forteller om flotte musikkopplevelser, spennende mangfold og glade mennesker, før de skrekkelige nyhetene fra Oslo og Utøya stoppet festen. Hans bilder finner du i eget galleri bak bildet av en sterkt beveget Timbuktu, som svarte uhyggen med musikalsk kjærlighet i Manndalen.

Riddu Riddu uttrykker i en melding sin dypeste medfølelse til alle berørte etter hatet og ondskapen som rammet Norge så fryktelig hardt 22. juli.

De varmeste tanker til alle berørte også fra oss her på huset.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Mahjongg - Kontpab

(K Records)

Kontpab plasserer Mahjongg i en klasse for seg selv når det gjelder elektronisk musikk.

Flere:

The Machines - Stereotypes
Diverse artister - John Barleycorn Reborn – Dark Britannica